Начало Бизнес Охраняват границата с Турция с високотехнологична система за видеонаблюдение, произведена в „Оптикоелектрон...

Охраняват границата с Турция с високотехнологична система за видеонаблюдение, произведена в „Оптикоелектрон Груп” АД

61
0
СПОДЕЛИ

1-5

На 13 и 14 септември премиерът Бойко Борисов се срещна със своите колеги от Сърбия и Унгария Александър Вучич и Виктор Орбан с водеща тема мигрантската криза.
Срещата се състоя на самата граница между България и Турция. Именно там Премиерът с гордост презентира и бяха проведени демонстрации на най – модерната високотехнологична система за видеонаблюдение, произведена в „Оптикоелектрон Груп” АД, а именно Мусон 12, проектирана и осъществена от дизайнерския отдел на дружеството. Мобилната система за техническо наблюдение Мусон 12 е въведена в експлоатация през 2015г. и от тогава служителите на гранична полиция разчитат на нея за охраната на българо – турското гранично пространство.

1-32
Унгарският премиер остана впечатлен от съвременното съоръжение и изказа задоволство от видяното. Той изрази мнение, че не Брюксел е мястото, където се решава бъдещето на Европа, а именно на границата.
Мобилната система за термовизионно наблюдение Мусон 12 е създадена по специална поръчка на Главна Дирекция Гранична полиция, като периодът на подготовка на проекта и същинските дейности по реализацията са отнели около 10 месеца.
В дружество „Оптикоелектрон Груп” АД – Панагюрище са в ход и други амбициозни високотехнологични проекти.