Начало Здраве Онкопациенти и лекари демонстрираха майсторско шофиране в състезанието „Двама в колата“

Онкопациенти и лекари демонстрираха майсторско шофиране в състезанието „Двама в колата“

СПОДЕЛИ
Онкопациенти и лекари демонстрираха майсторско шофиране в състезанието „Двама в колата“ на МБАЛ „Уни Хоспитал“

Събитието е четвъртото от кампанията „Победителите“ на Онкологичен център „Уни Хоспитал“, която подкрепя пациентите със злокачествени заболявания

Пациенти с онкологични заболявания, техни близки, приятели и работещи в МБАЛ „Уни Хоспитал“ се включиха в автомобилното състезание по майсторско шофиране „Двама в колата“. Събитието е част от инициативата „Победителите“ на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ и напомня, че навременната диагностика и правилното лечение могат да превърнат пациентите в победители, които да преминат през злокачественото заболяване като запазят качеството си на живот.

Инициативата е поредната, която отличава МБАЛ „Уни Хоспитал“ на картата на лечебните заведения у нас, и доказва, че освен високо качество на медицинското обслужване в болницата се обръща внимание и на психо-социалния модел на лечението.

„Успехът в живота и в лечението се случват по-добре, когато имаш някого до себе си, затова и кръстихме тазгодишното събитие „Двама в колата“. Пациентите, които се лекуват в Онкологичен център Уни Хоспитал са победители и с тази кауза искаме да покажем, че животът продължава, че заболяването е само част от нещата, които могат да ни се случат. Идвайки при нас в МБАЛ „Уни Хоспитал“ пациентите се чувстват като вкъщи – целият екип сме отдадени на тази кауза“, сподели началника на Онкологичния център д-р Росица Кръстева, създател и двигател на инициативата „Победителите“.

Над 25 отбора се включиха в състезанието, показвайки завидни шофьорски умения на превърналия се в импровизирана писта паркинг на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Пациенти, техни близки, лекари и медицински сестри от МБАЛ „Уни Хоспитал“ седнаха рамо до рамо „двама в колата“, за да покажат, че са победители и в живота, и зад волана. Най-бързи във финалното класиране бяха Карамфил Каров и д-р Росица Кръстева, които се състезаваха в отбор „Red hot”. На почетната стълбица на второ място се класираха „Непобедимите“ Даниела Джунова и Адриана Пашомова, а бронзовото трето място отиде при отбор „Иванови“ – Иван и Александър Иванови.

Д-р Кръстева получи специални благодарности от цялото ръководство на лечебното заведение, поднесени от Николай Господинов, директор „Финансова дейност“, който за поредна година се включи в надпреварата. „От името на цялото ръководство на МБАЛ „Уни Хоспитал“ поздравявам д-р Росица Кръстева за организацията на поредното издание на „Победителите“, за отношението към пациентите и за това, че предоставя най-добрата грижа“, отбеляза г-н Господинов.

Известните радио водещи Иво Райчев и Ники Кънчев коментираха на място автомобилната надпревара, а водещият на предаването „Скорост“ Виктор Узунов влезе в ролята на съдия. Награди, изненади и много подаръци получиха всички присъстващи в томболата „Стани здрав“. Съмишленици на инициативата „Двама в колата“ са Mazda България, които осигуриха автомобилите за състезанието.

„Двама в колата“ е четвъртото събитие от стратегическата инициатива „Победителите“, насочена към пациентите, техните близки и цялата общественост. Идеята на кампанията е да покаже, че въпреки предизвикателствата на диагнозата и лечението, прилагането на правилния медицински и психологически подход към пациентите дава възможност за нормален начин на живот. Предишните три събития от инициативата – „Майсторско шофиране“, „Тя е красива“ и „Той е“ също постигнаха огромен успех.