Начало Без категория Зрелостниците на СУ „Н.Бончев“ получиха дипломите си. За пръв път бе връчена...

Зрелостниците на СУ „Н.Бончев“ получиха дипломите си. За пръв път бе връчена стипендията „Ана Гарчева“

СПОДЕЛИ

На вълнуваща тържествена церемония в голямата зала на Театъра вчера СУ „Н.Бончев“ изпрати поредното ученическо „ято“.

Бъдете смели, не се страхувайте. Понякога си струва, наистина си струва да сгрешиш, за да можеш да откриеш истината и да можеш да постигнеш повече. Стремете се да имате големи цели. Нека да са достижими, но ми се иска целите ви да са като хоризонта – виждате го, знаете до коя точка искате да стигнете и тогава, когато стигнете тази точка, виждате, че всъщност има още напред, накъдето да вървите.“ – каза в емоционално обръщение към момчетата и момичетата от Випуск`2022 директорът на СУ „Н.Бончев“ Веска Барова.

Най-добрият математик в СУ „Нешо Бончев“ получи стипендия „Ана Гарчева“ 

Илчо Машев стана първият носител на наградата „Анна Гарчева“, учредена от нейните наследници. Отличието е за поощряване и стимулиране на най-добрите ученици на СУ „Нешо Бончев“ в сферата на математиката. Тя беше връчена за първи път по време на церемонията по случай дипломирането на тазгодишните зрелостници на панагюрската гимназия.
Илчо Машев има не само отлични постижения по математика, но и успешни участия в международния турнир „Математика без граници“ и националния математически турнир „Иван Салабашев“, където показва завидни резултати.
Призът на младия математик бе връчен от инж. Лука Гарчев (съпруг на Анна Гарчева и бивш изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп“ АД) и инж. Иван Гарчев (син на Анна Гарчева и настоящ изпълнителен директор на „Оптикоелектрон Груп“ АД)
Инж. Лука Гарчев поздрави носителя на наградата, останалите зрелостници и учителите на СУ „Нешо Бончев“.
„Честито на Илчо! Благодаря много и на професионалистите от СУ „Нешо Бончев“, които след обсъждане решиха кой зрелостник е най-заслужилият. Ние сме с особеното усещане, че направихме нещо, което Илчо Машев заслужава. На всички зрелостници пожелавам бърза писта в живота. Нека да раздават своите усмивки и да бъдат посрещани винаги с усмивка. Честито завършване!„, пожела инж. Гарчев.

 

Преподавателят Нистор Хаинов имаше честта да връчи традиционната награда „Стефан Чуклев“. Тазгодишната носителка на наградата е Светла Георгиева.

Мария Грубешлиева взе наградите на СУ „Нещо Бончев“ и на Ротари клуб Панагюрище за най-добре представил се зрелостник.

Президентът на Лайънс клуб – Панагюрище Мария Бензарова връчи специални отличия на младите членове на организацията, завършващи средното си образование.

Попътен вятър и успех в живота пожела на зрелостниците председателят на общинския съвет в Панагюрище Христо Калоянов. Сред гостите на събитието бе и заместник-кметът по хуманитарните дейности на Община Панагюрище Галина Матанова.