Начало Бизнес „Оптикоелектрон Груп” АД стартира рекламна кампания за прием на ученици по Дуална...

„Оптикоелектрон Груп” АД стартира рекламна кампания за прием на ученици по Дуална форма на обучение

СПОДЕЛИ

Достъп и работа с високи технологии, възможност за собствени иновации и разработки, шанс за международни изяви, развитие и гарантиран осигурен стандарт, предлага дружеството 

Opticoelectron_industrial_park

„Оптикоелектрон Груп” АД стартира рекламна кампания за прием на ученици по Дуална форма на обучение. Дружеството пусна рекламен клип, който съдържа кадри от работния процес в предприятието и показва мнението на двете страни в дуалната образователна система. Автор на клипа е фотографът и видеооператор Христо Елкин.

Ето какво съдържа той:

„Оптикоелектрон Груп” АД, със своята над 45-годишна история, е едно от най-високо технологичните дружества в страната, специализирано в производството на оптикомеханични, оптикоелектронни и лазерни прибори и системи за нуждите на отбраната и медицината.

Компанията остава до момента най-големият и водещ производител в България и източна Европа на оптични продукти.

Дружеството разработи програма за привличане на ученици от 7 и 8 клас по стандарт Обучение в училище, стажуване и практики в Оптикоелектрон.

„Като директор на Професионалната гимназия съм изключително доволна, че фирма „Оптикоелектрон Груп“ се включи в проекта за въвеждане на дуалната система в Професионалната гимназия в Панагюрище. Винаги съм мислила, че учениците, за да постигнат добра професионална подготовка, трябва да провеждат своята практика в реална работна среда и още докато са ученици да могат да придобият професионални умения, така че след завършване на средното си образование да се реализират по най-добрия начин в предприятията в нашата община. 

Благодарни сме и за това, че „Оптикоелектрон“ полага усилия за обновяване на материално-техническата база в училището с направения ремонт на кабинет по Лазерна и оптична техника и обновяване на базата на уредите, които подариха за провеждането на лабораторни и практически упражнения.“, коментира Лушка Апостолова – директор на ПГИТМТ-Панагюрище.

Да намериш навреме баланса между сигурност и добра професионална кариера, е голямо предизвикателство и е една от основните задачи на всички млади хора. Ние, от Оптикоелектрон, застанахме зад инициативата на Община Панагюрище и вече трета година в Професионалната гимназия се изучават специалности по наша заявка. 

Учене и практика в реална работна среда, под ръководството на наставници и с подсигурени финансови стимули. 

Оптикоелектрон разработва и стажански програми.“, разказва в клипа инж. Соня Славкова – мениджър Логистика.

ЦЕЛИЯ РЕКЛАМЕН КЛИП МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК