Начало Общество Панагюрските червенокръстци с награди и грамоти по повод Международния ден на Червения...

Панагюрските червенокръстци с награди и грамоти по повод Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец

СПОДЕЛИ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 8-ми май отбелязваме Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Светът благодари на 96 000 000 доброволци от 190 страни за работата им с хората, които имат нужда от помощ. Този труд не винаги и привлекателен и признателен, но той за всеки доброволец е кауза.

В тази огромна армия от доброволци се вписва и общинска организация на БЧК и БМЧК Панагюрище.

Нейните членове се събраха на тържествена среща за отбелязване на празника, на знаково за панагюрци място- Тутевата къща. Председателят на БЧК-Панагюрище Нора Кунчева поздрави присъстващите и с огромно удоволствие и признателност връчи награди и грамоти на отличени доброволци от организацията. По предложение но Общинския съвет на БЧК-Панагюрище, Централното ръководство на БЧК присъди :

  • Сребърна значка за заслуги към БЧК на дългогодишния председател на организацията Темелко Райчев;
  • Със значка за активна работа в редовете на доброволците бяха наградени – Цонка Гагова,  Парашкева Шиндарова, Павлина  Делчева и Радка Панайотова
  • И от БМЧК-Пламена Ножделова и Десислава Кемилова

На срещата бяха връчени членски карти на 26 доброволци, работили в организацията  и доказали себе си в не една акции на БЧК, както и на млади активисти.

Четирима млади хора, членове на БМЧК завършват средно образование и това беше достоен повод за благодарност  и пожелания за нови успехи в предизвикателствата на живота.

Хората обикновено забелязват доброволците тогава, когато имат нужда от тяхната помощ, но добрите дела и дълбоко моралните действия на всеки един член на БЧК носи изключително чувство за удовлетворение и осмисля живота им.