Начало Бизнес „Оптикоелектрон” оборудва учебен кабинет в Професионалната гимназия

„Оптикоелектрон” оборудва учебен кабинет в Професионалната гимназия

СПОДЕЛИ

Предприятието продължава да подава ръка на училището и професионалното образование

IMG_4742

Недостигът на кадри в областта на оптичното производство през последните години провокира ръководството на “Оптикоелектрон Груп” АД да запази „оптиката” в Панагюрище като един от основните икономически стълбове на града.

Дружеството разработи програма за привличане на ученици от 7-ми и 8-ми клас по специалностите „Лазерна и оптична техника” и „Машини и системи с ЦПУ” по стандарт, известен като „dual training” т.е обучение в училище и стажуване и практика в Оптикоелектрон.

От миналата година има и осъществен прием по дуална форма на обучение. А пилотната програма цели да се подобри обучението на учениците по тази специалност, за да им подсигури бъдеще в града.

IMG_4744  IMG_4737

В момента панагюрското предприятие  обзавежда кабинет в Професионалната гимназия в града, който е свързан с подпомагането на учебния процес на учениците от специалността „Лазерна и оптична техника”.

Между Оптикоелектрон и Професионалната гимназия от дълги години съществуват договорености за взаимно сътрудничество. Фирмата подсигурява  учебната практика на 11 и 12 клас през годината да се провежда в предприятието.

Учениците от специалност „Машини и системи с ЦПУ” също ще провеждат практиката си в базовото предприятие, като ще имат възможност да придобиват професионални знания и умения чрез практика в реална работна среда.

IMG_4739

Заявката на Дружеството във връзка с осъвременяване на учебните програми и вътрешните му потребности е обучение по професия „Мехатроника“.  Специалност, съобразена с развитието на най-перспективните и иновативни области на инженерните науки, съчетаващо методите на механика, електроника и информационни компютърни технологии.

Новоприетите ученици ще изучават механика, електроника, микропроцесорна техника, компютърно управление и други по дуалната система с реална практика в Оптикоелектрон.

В своята 45-годишна история „Оптикоелектрон” винаги е подкрепяло и продължава да подкрепя училището като базово.

IMG_4745

Вратите на предприятието са винаги отворени за всички желаещи ученици, техните родители и преподаватели, които искат да се запознаят отблизо с дейността, производствени цикли и традиции в развитието на оптичната индустрия.