Начало Общество Оптикоелектрон подкрепи големия празник на децата от „Детска полиция“

Оптикоелектрон подкрепи големия празник на децата от „Детска полиция“

СПОДЕЛИ

„Ние вярваме в децата на България. Аз като баща и всички ние, като родители в
Оптикоелектрон сме благодарни, че имахме възможност да подкрепим организирането на това събитие за децата, за тяхната безопасност на пътя за тяхното бъдещо поведение на зрели хора“ – са думите на директор „Международни пазари“ инж. Боян Гарчев на провелото се а 01.06.2018 г. мероприятие по обучение на детските полицейски управления в областта. Арена „Асарел“ бе домакин и организацията бе на ниво, благодарение на община Панагюрище и Оптикоелектрон с чиято помощ бяха подготвени, и раздадени нужните материали, и пособия.
Общо 112 деца от училища в градовете Септември, Пещера, Велинград, Пазарджик и Панагюрище направиха празника весел и запомнящ се. В залата присъстваха представители на партньорите по проекта – общинските администрации, РУО, РЗИ, Българския червен кръст, директори на училища, преподаватели, генералният спонсор „Оптикоелектрон“ както и много родители.
Пред присъстващите доброволците представиха реализирането на своите проекти под мотото „Как Детското полицейско управление променя нашия град”.

С ентусиазъм и удоволствие децата демонстрираха своите знания и умения по оказване на до-лекарска помощ, полицейска лична защита, безопасно управление на велосипед и правила за пешеходците като участници в пътното движение.
Някои се постараха да представят и наученото от тях в областта на безопасното сърфиране в интернет и превенцията на домашното насилие.

Накрая на церемонията началниците на отдели в ОДМВР-Пазарджик комисарите Блага Крайчева и Иван Дончев връчиха на доброволците дипломи за успешното им завършване на двугодишното обучение по проект „Детско полицейско управление”. Инспектор Ваня Славчева от сектор „Детска престъпност” при ГДНП поздрави сърдечно всички деца от името на директора на главната дирекция старши комисар Христо Терзийски.
От своя страна началникът на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова награди пет деца от различни възрастови групи спечелили призовите места в конкурса за съчинение и есе свързани с работата по проекта.

Празникът приключи с много радост, усмивки и пожелания за безгрижна и спокойна лятна ваканция.