Начало Бизнес „Оптикоелектрон“ презентира продуктите си в Банкок

„Оптикоелектрон“ презентира продуктите си в Банкок

СПОДЕЛИ
„Оптикоелектрон“

„Оптикоелектрон“ с повече от успешно представяне и презентиране на продуктите си в Банкок

Повече от успешно се представи панагюрското дружество „Оптикоелектрон“ на международното военно изложение Defense & Security 2019, което се провежда от 18 до 21 ноември в Банкок, според думите на инж. Мирослав Васев, ръководител на конструкторския екип в дружеството.

„В Банкок решихме да изложим най-новите си разработки в областта на термовизионна и нощна оптика, както и някои нови изделия в сектор „Артилерия“. Продуктовата термо серия „Terecon“ е съвсем нова разработка, която презентираме от началото на годината, и отчитаме положителни отзиви за нея. Запитванията към нас, свързани с нея, са може би най-добрият показател, че сме направили един качествен продукт. От друга страна, нощните очила „Nirecon“ продължават да са гореща тема сред нашите гости, клиенти и партньори. Те са едни от най-компактните и леки в света, практични и лесни за употреба, което позволява по-голяма свобода и мобилност при използването им“ коментира инж. Васев.

Според инж. Васев, някои артилерийски решения и охранителни системи започват да получават своето внимание. „Артилерийската наблюдателна система „Lartos“ и системите ни за охрана на големи площи са неизменна част от нашето портфолио. През последните години реализираха няколко международни мащабни проекта в тази област, което е най-добрата реклама за тях. Особено системите за наблюдение, тъй като те намират своето приложение както във военната индустрия, така и в цивилния живот“ завършва Васев.

Defense & Security 2019 Банкок е едно от най-големите международни изложения, локализирани в Азия. Стотици компании от цял свят участват като изложители, а самото събитие се посещава от хиляди души.

По думите на инж. Васев, „Оптикоелектрон“ вече работи по още по-амбициозен план за нови разработки през следващата 2020 г. Припомняме ви, че през 2021 година панагюрското дружество ще навърши 50 години от своето основаване.

„Инвестирахме милиони в оборудване през последните години. Ежедневно подобряваме качеството на нашите продукти до степен, която се отчита от международните ни партньори. Следващата година искаме да предложим на пазара съвсем различен вид продукти, с което да разширим обхвата на нашата дейност. Ще продължим да инвестираме в хора и техника, защото това е бъдещето ни“ бе краткия коментар на изп. директор инж. Иван Гарчев, който също беше част от екипа на изложението.