Начало Бизнес ОПТИКС АД ще бъде домакин на първото издание на „Фабрика на годината“

ОПТИКС АД ще бъде домакин на първото издание на „Фабрика на годината“

СПОДЕЛИ

ОПТИКС АД ще бъде домакин на първото издание на специалното събитие на „Капитал“ – „Фабрика на годината“.
Целта на проекта е да разграничи лидерите – тези, които първи се справят с предизвикателствата и тези, които се справят най-добре с тях.

Българските предприятия не отстъпват на чуждестранните инвеститори, когато става дума за технологични иновации в производството. Близо половината от участниците в конкурса „Фабрика на годината“, който „Капитал“ организира за първи път като продължение на инициативата си „Индустрия 4.0“, са с българска собственост, показват обобщените данни. До крайния срок 6 ноември кандидатури бяха подадени от общо 24 компании, а поне още толкова прецениха, че все още не са достатъчно иновативни, за да се включат в състезанието тази година.

Реклама

В момента тече независима оценка по обективни критерии, разработени в партньорство с Trakia Tech, Novarto и PriceWaterhouseCoopers. Крайният победител ще бъде определен от независимо жури на 8 декември, когато ще бъде и самата церемония по награждаване.

Церемонията по награждаването на победителите в конкурса ще се проведе в атмосферата на високотехнологичната производствена база на ОПТИКС в Пловдив.

Повече за събитието тук.