Начало Бизнес „Оптикс“ инвестира в модерен стрелбищен комплекс близо 1 млн. лева

„Оптикс“ инвестира в модерен стрелбищен комплекс близо 1 млн. лева

СПОДЕЛИ

Един нов и дългоочакван за екипа на „Оптикс“ АД проект официално стартира днес, на знаковата за дружеството дата 5 февруари. Лентата на новия модерен стрелбищен комплекс „ОПТИКС“ бе прерязана от изпълнителния директор на „Оптикс“АД инж.Иван Чолаков, областният управител Стефан Мирев и кметът на общината Никола Белишки. Инвестицията е за близо един милион лева.

„Над 800 специалисти работят в дружеството, като средната им възраст е 35 години,  а 35% от тях са с висше образование. Продаваме продуктите си в 45 страни по света, като цифрата непрекъснато расте. Шест държави са поверили границите си на технологиите на „Оптикс“. Убеден съм, че се движим по правилния път и обещавам,  че ще продължаваме да следваме мечтите си.“ посочи в речта си Иван Чолаков.

Своите поздрави поднесоха кметът Никола Белишки и областният управител Стефан Мирев. След това гостите имаха възможност да разгледат новата инвестиция.

В  стрелбищен комплекс „Оптикс“ компанията ще може да изпитва оптичните си изделия за стратегическия и ловния пазар, но освен за производствените цели, стрелбището ще бъде отворено за всички, които имат професионален интерес към боравенето със стрелково оръжие, за любители на точните изстрели и всички, които проявяват любопитство към съвременните оптични и стрелкови техники.

Комплексът е предназначен за провеждане на стрелби с всякакъв вид огнестрелно оръжие  и разполага с четири 50-метрови коридора. Зоната на стрелците е отделена от зоната на зрителите, съгласно издадения лиценз на дружеството. Безопасността при стрелби ще бъде гарантирана и обезпечена от инструктор по стрелба.

  Атракция е мултимедийното стрелбище, което предоставя възможност за усъвършенстване на уменията по стрелба.  То представя реалистични ситуации на лов на едър дивеч и птици, тренировъчна стрелба по подвижни и неподвижни виртуални мишени, участие във виртуални тактически мисии. Разполага с две пушки имитатор – болтова карабина и два имитатора на пистолет.  Мултимедийното стрелбище може да бъде използвано за тренировки, усъвършенстване на уменията или просто за забавление със следните модули:

·         реалистични сцени за лов на свине, елени и птици;

·         сцени от дивия запад;

·         спортна стрелба по панички – скийт и трап;

·         модул за трениране бърза /прецизна  стрелба с пистолет. Подходящ за тренировки на полицаи и военни.

 Изключително интересна възможност, която мултимедийно стрелбище предоставя на ползвателите е т. нар. двоен режим. Той позволява съревнование между двама състезатели, стреляйки едновременно на един от изброените модули. Конкурентният инстинкт  добавя сериозна доза адреналин  към преживяването.

След официалното откриване днес, гостите имаха възможност да тестват точността на мерниците си, а малко по-късно професионални инструктори по стрелба направиха демонстрации.

    С новата инвестиция под знака на почти 20-годишната си история площта на компанията се разполага на повече от 84 701 кв. м.

Снимки от събитието можете да видите тук