Начало Общество Времето днес – февруарска пролет

Времето днес – февруарска пролет

СПОДЕЛИ

Днес ще е предимно слънчево. Сутринта на места в низините и по Черноморието ще има ниска облачност или видимостта ще е намалена- Привечер от югозапад отново ще се заоблачи. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 8 до 13 градуса, в София – 9, прогнозира НИМХ-БАН.

В планините ще преобладава слънчево време. Привечер от запад облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температурата на 1200 метра ще е около 4, на 2000 метра минус 2 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, след обяд до умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще са 6-8 градуса.

Продължителността на деня е 10,09 ч.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е близко до средното за февруари.

В средата на седмицата ще завали дъжд в почти цялата страна, но температурите ще останат все още високи за началото на февруари – между 9 и 16 градуса, по-ниски в Северна България.

В четвъртък валежите ще спрат навсякъде, а дневните температури ще бъдат между 8 и 14 градуса. В петък ще бъде предимно облачно над цялата страна, но валежи са малко вероятни. Остава топло.

В събота ще завали в цялата страна и ще застудее. Максималните температури да бъдат около 6-9 градуса, за София около 7 градуса. В неделя валежите ще спрат, но ще остане по-хладно.