Начало Общество ОПТИКС учреди едногодишни стипендии за две деца на загинали служители от сектор...

ОПТИКС учреди едногодишни стипендии за две деца на загинали служители от сектор „Сигурност“

СПОДЕЛИ

ОПТИКС учреди едногодишни стипендии за две деца на загинали служители от сектор „Сигурност“.
Мартин Иванов е шестокласник от Монтана. Обича футбола и играта с приятелите си. Неговият баща е служил на родината в Българската армия и е загинал при изпълнение на служебния си дълг.
Бисера Синджирлиева е четвъртокласничка от село Труд, която е влюбена във фотографията – каквато страст е имал баща й – отдаден на службата полицай. Тя го губи преди три години.


Двете деца и техните майки никога не бяха идвали в Панагюрище, така че екипът на ОПТИКС се постара да им покаже забележителностите на града по време на краткия им престой за закритата церемония по връчването на стипендиите, която се състоя на 20-ти март.
Изпълнителният директор на компанията – господин Иван Чолаков, проведе искрен разговор с децата и майките им, за да се запознае с ежедневните им трудности, надежди и мечти. Той обеща подкрепата на ОПТИКС за реализация на тези мечти. Стипендиите са само първата крачка и приятелството с децата ще се развие като социален ангажимент.

Защото да помагаш на другите е най-краткият път към щастието, а в ОПТИКС сме мотивирани и щастливи да подкрепяме хората в нужда.