Начало Бизнес ОПТИКС взе участие в международната конференция „Отбранителната индустрия – лидер в иновациите“

ОПТИКС взе участие в международната конференция „Отбранителната индустрия – лидер в иновациите“

СПОДЕЛИ

На 20 септември в Централния военен клуб в София се проведе международната конференция „Отбранителната индустрия – лидер в иновациите“. Мероприятието беше организирано от Сдружение „Българска отбранителна индустрия“ под патронажа на заместник-министър председателя и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министъра на икономиката Емил Караниколов.

Форумът беше открит с доклади от заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков и заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов. Съпредседателят на СБОИ – Академик Воденичаров пък представи последните достижения на фирмите от Сдружението. Предприятията от отбранителната индустрия осигуряват работа в България на над 30 000 души, и с около 1,5 милиарда Евро оборот годишно осигуряват 2, 97% от БВП на страната ни.

Изключително интересна беше презентацията на вицепрезидента на френския концерн САФРАН – господин Оливие Лафай във връзка с проектите на компанията за международното ѝ развитие.

В панелната част на конференцията маркетинговият директор на ОПТИКС – господин Желязко Гагов представи възможностите и капацитета на българската фирма за включване в проекта за придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада.