Начало Общество „Оптикс“ предостави дрон за издирването на 6-годишното момиченце

„Оптикс“ предостави дрон за издирването на 6-годишното момиченце

СПОДЕЛИ

Продължава издирването на 6-годишното момиче от Панагюрище, което е в неизвестност от неделя. В днешните действия са включени полицаи и пожарникари от Панагюрище, както и доброволци. Групите ще акцентират на части от река „Луда Яна“ където има образувани заливи или места обрасли с повече растителност по цялото протежение от Панагюрище до Попинци. От своя страна служители на РУ-Пазарджик и отдел „Охранителна полиция“ заедно с две следови кучета ще претърсват реката срещу течението от района на село Цар Асен по посока на село Попинци.

Очаква се  в издирвателните действия за установяване на изчезналото 6-годишно момиченце от Панагюрище да се включи и дрон оборудван с камера с висока разделителна способност. Устройството, заедно със специалисти, които да го управляват са предоставени на разположение на спасителните действия от фирма „Оптикс“-Панагюрище.

В резултат на падналите обилни валежи от снощи и през цялата нощ нивото на реката се е покачило, което заедно с пресечения и обрасъл с растителност терен създава допълнително затруднение на групите за издирване.