Начало Общество Втори ден няма следа от изчезналото 6 годишно дете

Втори ден няма следа от изчезналото 6 годишно дете

СПОДЕЛИ

Продължава издирването на 6-годишното момиченце от Панагюрище, чиято 8-годишна сестричка вчера беше открита мъртва в река Луда Яна. Смята се, че двете деца са опитали да минат по моста, който е бил отнесен от реката заради обилните дъждове. В спасителната акция се включиха над 100 души. Сред тях е целият състав на полицейското управление в Панагюрище, пожарникари, близки на момичетата и представители на Ловно-рибарското дружество в града.

Търсенето на 6-годишното момиченце Денка от Панагюрище вече обхваща широк периметър покрай реката в града с надеждата детето да бъде намерено живо. Екипите, които са се включили в издирването са оборудвани с необходимото облекло и техника за издирване в труднодостъпните терени по протежението на река Луда Яна.

Извършват се издирвателни действия към момента на територията на цяло Панагюрище. Ангажирани са всички екипи на районното управление, на охранителна, пътна полици и пожарната. Колегите извършват необходимите действия и дано да открием детето живо“, заяви говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Близки на почерненото семейство твърдят, че мъжът и жената са хора без финансови възможности, но въпреки това са полагали грижи за децата си. Нещастието се случва в момент, когато майката на малките момиченца ги е оставила за първи път без надзор. И през днешния ден реката е пълноводна и със силно течение, породено от падналите обилни валежи от дъжд през изминалите два дни. Предстои щателното претърсване на коритото на реката по нейното протежение до село Попинци.

Снимка: trafficnews.bg