Начало Бизнес ОПТИКС взе участие в семинар на Институт по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“

ОПТИКС взе участие в семинар на Институт по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“

СПОДЕЛИ

Във връзка с провеждане на проект „Методология за предвиждане на тенденции в развитието на военните технологии и влиянието им върху изграждането на отбранителните способности на Република България“, организиран от Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“, в периода 20-22.07.2021 се проведе семинар в гр. Велинград. 

Целта на мероприятието бе постигането на ефективен диалог между военната наука, ползвателите и отбранителната индустрия в България, за да се обемни опит и визии във връзка с интересната тема на проекта.

От страна на ОПТИКС в семинара участваха г-н Велислав Гергинов, Директор „Продажби“ и г-н Желязко Гагов, Директор „Маркетинг“.

Представянето на компанията  предизвика редица коментари и дискусии за партньорство от страна на другите компании, Института по отбрана и представителите на Дирекция „Политика по въоръженията“ към Министерството на отбраната.

В рамките на семинара бяха представени възможностите за включване на българската индустрия в публикуваните процедури на Европейския отбранителен фонд.