Начало Култура Направихме го! Извихме най-дългото хоро в Панагюрище!

Направихме го! Извихме най-дългото хоро в Панагюрище!

СПОДЕЛИ

Снощи в градския парк десетки панагюрци извиха най- дългото хоро. Почти два часа, отминали като миг, изпълнени с български народни ритми и наситени с много положителни емоции и онова специално чувство за общност, за „заедно“, от което се нуждаем особено силно в този момент всички.

Инициативата за фолклорната хоротека е на Община Панагюрище с активното съдействие на Танцова школа „Балканджии“.

Голямата изненада на вечерта бяха изпълненията на детската танцова формация към школата, която наскоро спечели първо място на международния фестивал в Хасково.

Сериозният интерес към събитието пък вероятно ще провокира второ издание на хоротеката, може би този път на площада.

Ето какво сподели основателят и художествен ръководител на „Балканджии“ Петър Немски:

„Мило Пананагюрище, от името на Танцова Школа “БАЛКАНДЖИИ” и от свое име, искам да благодаря на всички, които се включиха в лятната ни хоротека! Благодаря ви, че почти 2 часа сърцата ни туптяха в един ритъм, под звуците на българската народна музика! Вярвам, че това няма да е последната ни среща и тепърва ще имаме много такива!
Искам да изкажа своята лична благодарност към г-жа Галина Матанова- зам. кмет хуманитарни дейности, г-жа Гергана Врагова, г-жа Соня Добрева, както и на всички служители в общинска администрация, които работят по развитието на културата в Община Панагюрище! Благодаря, че гласувахте доверие на мен и ръководената от мен школа за реализирането на тази прекрасна инициатива! Дълбоко убеден съм, че ще имаме още много съвместни инициативи и заедно ще развиваме културата в гр. Панагюрище!
Желая на всички здраве, слънчеви дни и благодат!
И помнете:
“Фолклорът е просто нещо, но се иска голяма култура, за да го разбереш“