Начало Общество Осъдиха пловдивчанин за клевета на началника районното управление в Панагюрище

Осъдиха пловдивчанин за клевета на началника районното управление в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Мъжът наклеветил полицейският началник в I see you KAT

Пловдивчанин стана клиент на Темида, след като наклевети полицейски началник в социалните мрежи. Ръководителят на районното управление в Панагюрище Петко Шотлеков подал тъжба, тъй като бил набеден в престъпление.

На 14 август 2019-та година в групата I see you KAT- Панагюрище се появила публикация с текст „Снимането на органите на реда е опасно. Петко Шотлеков отправя заплахи с убийство бъдете внимателни, защото те ни пазят от лек сън“. Не след дълго подсъдимият и тъжителят се изправили пред Пловдивския районен съд. Шотлеков подал и граждански иск, с който претендирал за обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Той поискал от магистратите да му бъдат присъдени 3 000 лв. за причинените стрес и безпокойство в резултат на публикацията.

В крайна сметка, съдът признал подсъдимия за виновен. Тъй като той бил чисто съдебно минало, магистратите заменили наказанието му с административно. Той ще трябва да заплати глоба в размер 1 000 лв. Претенцията на полицейският началник за обезщетение също била уважена, но размерът му бил намален до 600 лв. Подсъдимият ще трябва да покрие и разноските по делото, възлизащи на почти 1 000 лв.

Предстои да станат ясни и мотивите, с които съдът е постановил присъдата. Решението подлежи на обжалване.

 

 

Източник: traficnews.bg