Начало Общество Основно училище «Двайсти април» участва в Националното състезание по правопис на...

Основно училище «Двайсти април» участва в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee

СПОДЕЛИ
restorant

На 18.ІІІ.2013г. в ОУ „Двайсти април”, ул. „Никола Мареков” № 6, в кабинета по английски език, от 13,45 часа ще се проведе училищния кръг от Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

През цялата седмица над 5500 ученици от 236 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 20 април 2013 г. в 10 града в страната. Най-добре представилите се 30 ученици ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 11 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е дванадесетгодишният Румен Стефанов Димитров от СОУПНЕ „Фридрих Шилер”, гр. Русе. 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на САЩ. 

Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!

2 КОМЕНТАРА

 1. [url]http://pia-news.com//images/2013-march/spelling%20bee.jpg[/url]

  Не е вярно, че миналата година не е писано за участието на ОУ „Проф.Марин Дринов“ в Spelling Bee.
  Отразихме го, както ще отразим и това на ОУ „Двайсти април“.
  Успех на всички, които ще вземат участие в състезанието!
  0  0