Начало Общество От „Двайсти април“ канят на тематична информационна среща

От „Двайсти април“ канят на тематична информационна среща

СПОДЕЛИ

Родители, учители и ученици от ОУ „Двайсти април“ кани екипът по проект „Стратегически партньорства“ по „Еразъм +“ на 27 ноември, вторник, от 17,30 часа в училището за тематична информационна среща. Преподавателите Таня Ракова и Нина Истревска ще отчетат резултатите от изпълнението на поредния проект на училището по тази програма, включително с новини от участието си в обучението в Барселона преди месец.

Основната тема на проекта е осъществяването на партньорства от страна на триадата – родител, учител, ученик, за превенция на агресията във всичките й форми чрез постигане на емоционално равновесие на личността. В най-висока степен това се отнася за децата, които са под въздействието на редица неблагоприятни фактори в тях и извън тях.

Темата за агресията е на вниманието на педагозите в училището не само по повод проекта, а предстоящата и поредна среща с участието и на родители, и на възпитаници на училището,  се преценява като стратегически важна.

Участниците ще получат разработен наръчник с актуална информация за типовете агресия у подрастващите, както и описание на ефективни и тествани в практиката начини за справяне с нея като външно на личността въздействие и като изграждане на лична мотивация.

Родителите ще бъдат запознати и с възможностите, които дава „Еразъм +“ за разработване на проекти от неформални групи, екипи и дори отделни физически лица.