Начало Култура Вижте програмата на кино „Модерен театър“ за тази седмица

Вижте програмата на кино „Модерен театър“ за тази седмица

СПОДЕЛИ

СМАРТ КОЛЕДА2D Премиера

 Жанр: Детски, Комедия, Семеен

Държава: България

В ролите: Васил Димитров, Стефания Колева, Константин Икономов, Поли Генова, Орлин Павлов, Кръстю Лафазанов, Калин Врачански, Пенко Господинов, Константин Лунгов, Константин Гергинов, Радослава Неделчева, София Георгиева, Живко Джуранов, Станислав Пеев, Николай Брънзалов

Дата:02.12.2018 г. (неделя)

Час: 16:30 часа

Цена на билета:

За деца от 3 години до 7 години – 4,00 лв.

За лица от 7 години до 18 години – 5,00 лв.

За лица над 18 години – 5,00 лв.

Деветгодишният Марти попада в работилницата на Дядо Коледа и я модернизира, но компютърна грешка обърква работата. Момчето признава, че е сбъркало, и вместо наказание, получава прошка и подкрепа от всички джуджета. Заедно те успяват да спасят Коледа.

ВДОВИЦИ2D Премиера

Жанр:  Драма, Трилър, Криминален

Държава: САЩ, Великобритания

В ролите: Джон Бернтал, Даниел Калуя, Лукас Хаас, Робърт Дювал, Елизабет Дебики, Колин Фарел, Мишел Родригес, Лиам Нийсън, Вайола Дейвис, Синтия Ериво

Дата: 28.11.2018 г. (сряда)

Час: 18:45 часа

Цена на билета:

За лица от 7 години до 18 години – 5,00 лв.

За лица над 18 години – 5,00 лв.

Базиран на популярния английски сериал със същото име, създаден от Линда Ла Планте, “Вдовици“ е режисиран от носителя на „Оскар“ Стив Макуин. Макуин е съсценарист и продуцент на филма. Неговият „12 години в робство“ печели „Оскар“ за най-добър филм през 2013 г.

Действието във “Вдовици“ се развива в наши дни в Чикаго, в период на политически и обществени сътресения. Когато четирима въоръжени крадци са убити по време на опит за грандиозен обир, техните вдовици, които нямат нищо общо, освен дълговете, останали след тяхната криминална дейност, поемат съдбата в своите ръце, за да изградят бъдеще по свои собствени правила.

 

БОХЕМСКА РАПСОДИЯ2D Премиера

 

Жанр:  Драма, Биографичен, Музикален

Държава: САЩ, Великобритания

В ролите: Рами Малек, Майк Майерс, Том Холандър, Ейдан Гилън, Луси Бойнтън, Джоузеф Мазело, Бен Харди, Гуилим Лий

Дата:02.12.2018 г. (неделя)

Час: 19:00 часа

Цена на билета:

За лица от 7 години до 18 години – 5,00 лв.

За лица над 18 години – 5,00 лв.

Изминаха повече от 25 години от смъртта на вокалиста и незаменим лидер на Queen Фреди Меркюри, но музиката му е все така жива. Фреди преодоля всички стереотипи, така както музиката на групата отказа да бъде поставена под какъвто и да е знаменател. Може би затова Queen са все така любими на различни поколения и култури и си остават глобален феномен.

Сега носителят на „Еми“ Рами Малек (Mr. Robot) облича легендарния тесен костюм и грабва микрофона, за да се превърне в краля на попрока в Бохемска рапсодия, истински празник с музиката на Queen, почитащ невероятния живот на вокалиста на бандата Фреди Меркюри.

Партньори на Малек са Луси Бойнтън (Убийство в Ориент експрес) в ролята на Мери Остин; Гуилим Лий (Туристът) в ролята на китариста Брайън Мей; Бен Харди (Жената в бяло) в ролята на барабаниста Роджър Тейлър; Джо Мазело (Джурасик парк) в ролята на басиста Джон Дийкън; Ейдан Гилън (Игра на тронове) в ролята на първия мениджър на Queen Джон Рийд; Том Холандер (Нощният мениджър) в ролята на адвоката на групата, превърнал се впоследствие в неин мениджър Джим Бийч – „Маями“; Алън Лийч (Имението Даунтаун) в ролята на Пол Прентър, който в началото е асистент на Рийд и впоследствие става личен мениджър на Фреди Меркюри; Аарън МакКъскър (Безсрамници) като дългогодишния любовник на Фреди, Джим Хътън; и Майк Майерс (Остин Пауърс) като шефът на компанията EMI Рей Фостър.