Начало Общество От РУП – Панагюрище предупреждават: Бъдете внимателни при теглене на пари от...

От РУП – Панагюрище предупреждават: Бъдете внимателни при теглене на пари от банковите клонове

СПОДЕЛИ
restorant

Органите на реда съветват при възможност парите да бъдат прехвърляни по сметка, а не теглени в брой

pariКлоновете на банките в Панагюрище, които ще изплащат гарантираните депозити в КТБ отднес, ще бъдат охранявани от полиция. Ще има както униформени, така и цивилни полицаи, това съобщиха за ПИА от РУП-Панагюрище.

Засиленото полицейско присъствие е част от превантивните мерки. Въпреки това органите на реда предупреждават гражданите, които ще теглят пари в брой, да бъдат особено внимателни и ако забележат подозрителни лица, да сигнализират своевременно на охраната в съответния банков клон.

Експертите по сигурност ни съветват да не се докосваме физически до парите си, а направо да ги преведем в друга банка. Този е най-сигурният начин да се предпазим от кражба по пътя от банката до друга банка или пък до вкъщи.

Експертите напомнят още, че ситуацията в момента е предпоставка и за вълна от домови кражби така, че вариантът „пари под дюшека” не е препоръчителен.

Припомняме, че от днес в банковата система на България ще се завъртят още 3,7 млрд. лв. – това са гарантираните от държавата пари в КТБ.
Девет банки ще разпределят парите в общо около 1500 банкови офиси. Толкова са и потенциалните работни места за крадците.