Начало Спорт Отборът на “Асарел” стана шампион на първенството по мини футбол (ВИДЕО)

Отборът на “Асарел” стана шампион на първенството по мини футбол (ВИДЕО)

34
1
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Отборът на „Асарел” зае първото място на първенството по мини футбол, посветено на 50 годишния юбилей на „Асарел-Медет” АД. Надпреварата е традиционна, а организатор е секцията по мини футбол към “Асарел-медет” АД. Срещите се провеждаха в продължение на 5 дни на двете помощни игрища, намиращи се до спортна зала „Орчо Войвода“.

В турнира взеха участие общо 8 тима, разделени в две групи. В първата група: „Асарел“, „Кобрите“, „Панагюрски колонии” и „Щудгард”. Във втората група:  „Асарел II Панагюрище“, „Детони”, „Пуерто Рико“ и „Поибрене“.

В първите три дни се играха предварителните срещи в групите по системата „всеки срещу всеки”. След това четирите тима  „Асарел”, „Кобрите”, „Детони” и „Асарел II П-ще” премериха сили в полуфиналните мачове, а днес бяха финалите.

В 18:10 часа започна малкият финал. В него „Кобрите” и „Асарел II П-ще” се срещнаха в битка за третото място. Играта бе изключително равностойна. В първото полувреме „Кобрите” показаха много добра игра защита, но рядко нападаха. Това нахъса „Асарел II П-ще” и в края на частта вкараха два гола в рамките на две минути. „Кобрите” усетиха опасността от загубата и засилиха играта си в нападение, успяха да изравнят резултата. Последваха още по един гол и за двата тима и това доведе до дузпи. При тях „Кобрите” успяха да извоюват третото място.

Последва изключително интересен двубой между отборите на „Асарел” и „Детони”. Двата тима показаха отлична игра през цялото първенство и бяха постоянни водачи в групите си, с голям голов актив и без нито една загуба. В днешната среща играчите на „Асарел” владееха топката през по-голямата част от мача и не оставиха възможност на „Детони” за положения. Това доведе до крайното  9:2 за „Асарел”, което ги нареди на почетното първо място.

Финалът на първенството по мини футбол беше поставено с официалното награждаване на отборите, завоювали 3-те призови места. Те получиха купи и парични награди.

За най-добър състезател на турнира бе отличен играча на „Асарел” – Кръстьо Кроснаров.

Наградите бяха връчени от директора „Човешки ресурси” към „Асарел-Медет”АД г-н Александър Чобанов и д-р Борислав Ацев.

1 КОМЕНТАР