Начало Общество Отлагат присъдата срещу Иван Евстатиев заради нова експертиза

Отлагат присъдата срещу Иван Евстатиев заради нова експертиза

СПОДЕЛИ

evstatiev

Искането за нова експертиза отложи възможността да бъде произнесена присъда, както предположи преди началото на заседанието прокурорът по делото Атанас Илиев. От случилото се до момента стана ясно, че това няма да стане, след приетото искане на защитата за нова експертиза.

Досега са разпитани 15 свидетели и 10 вещи лица. Днес показания трябваше да дадат още 7 души, сред които основен свидетел на защита, който може да преобърне хода на делото, коментира адвокатът на Иван Евстатиев – Ташкена Колчева.

По думите й, това е шофьорът на Евстатиев – Иван Виденов, който може да изнесе много подробности за връзките на Евстатиев с момичето. Според адвоката ще бъде сринато обвинението за насилствен интимен контакт. Свидетелят обаче упорито отказва да даде показания, защото най-вероятно е заплашван, твърди защитничката. Точно неговата кола преди време е осъмнала с нарязани гуми.

В залата обаче настъпва неочакван обрат, когато става ясно, че върху бутилкаводка от хотелската стая, където е станал случаят, е открит пръстов отпечатък, който не е нито на Иван Евстатиев, нито на момичето.

Необходимо е да се установи трети замесен, чийто отпечатък евентуално е върху бутилката с вода. За това адвокатката на подсъдимия е поискала нова експертиза. Според нея това евентуално е именно въпросният тайнствен свидетел, шофьорът на бившия кмет, Иван Виденов, който може би е почистил мястото.

Съдът прие искането за изготвянето на нова експертиза и така процесът няма да приключи в близките дни.

Той се гледа при закрити врата, поради интимния характер на ситуацията и непълнолетието на момичето.

Според прокурора Атанас Илиев, по най-тежкото обвинение – изнасилване, законът предвижда затвор от 3 до 10 години.

Според адвоката на девойката Иван Грошев заяви, че вината на Иван Евстатиев е безспорно доказана, включително и от всички експертизи. Момичето все още е в силен шок от станалото. Тя навсякъде е с придружители, а възстановяването й ще бъде трудно и дълго.

Адвокатът потвърди, че семейството настоява за максимална ефективна присъда, а предявеният частен иск за моралните щети е 10 000 лв.

Братът на подсъдимия Евстатиев – Димчо, който бе в залата, е категоричен, че Иван Евстатиев „не е изнасилвач, а жертва„.

Припомняме, бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е в ареста от януари, когато гръмна този скандал. Той многократно се оплакваше от тежки здравословни проблеми, видимо отслабна са над 30 кг., но няколкото молби за освобождаване под по-лека мярка бяха отхвърлени.

News.bg

3 КОМЕНТАРА

    • Не знам на колко години си Дима,но не ти ли се случвало да видиш такива „малки скромни момиченца“ какви ги вършат,ум да ти зайде, и то даже на публични места и без да ги насилват.Как носят по улиците бутилки и пият,пият и по кръчмите и тежко,ако нещо мъжко се мерне покрай тях……Евстатиев ще понесе вината /ако е жив разбира се/,но за съдебна отговорност /ако имаме закони разбира се/ според мен са и родителите на това „момиченце“.Да ги поразпитат: как са я възпитавали,какъв контрол са осъществявали и дали това е единствения случай,в който дъщеря им е пила и се е озовала в хотелска стая,тъй като те носят най-голямата отговорност за нея, докато е малолетна,нали?




      0



      0