Начало Препоръчани Отлично представяне и перфектно домакинство на СК Оптикс на Държавното по кикбокс(СНИМКИ)

Отлично представяне и перфектно домакинство на СК Оптикс на Държавното по кикбокс(СНИМКИ)

СПОДЕЛИ

От 14 до 15 май в зала Арена Асарел се проведе Държавното първенство по кикбокс. Организатор на първото по рода си спортно събитие за Панагюрище бе Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. 

За първи път тази година двубоите се играха във всички стилове на дисциплината „татами“, а именно „Пойнтфайтинг“, „Киклайт контакт“ и „Лайт контакт“. Държавното първенство в Панагюрище включваше и първото по рода си отборно състезание по „Пойнтфайтинг“.

За отбелязване е фактът, че домакинството на панагюрския СК Оптикс бе повече от перфектно, предвид благодарностите и положителните отзиви от гостуващите клубове по време и след приключване на шампионата. 

Домакините СК Оптикс взеха участие със 17 състезатели в почти всяка от възрастовите групи, които участваха във всички стилове – „Пойнтфайтинг“, „Киклайт контакт“ и „Лайт контакт“.

В събота Гаврил Христосков при мъжете в категория 63 кг на киклайт завоюва 2-ро място. На финала той игра срещу много силен противник, но липсата на редовна и сериозна подготовка в залата му изигра лоша шега и той се размина със златния медал.

Отново в стил киклайт при мъжете, до 69 кг, Стайко Танковски стана първи, а Добри Байков стана 2-ри.

Никола Бояджиев на киклайт при мъжете, до 74 кг, завоюва 3-то място.

Найден Бакърджийски на лайт контакт при децата в категория до 47 кг завоюва 3 място. Това бе дебют за Найден и той показа много сърцата игра.

Петър Костурков на лайт контакт при децата на плюс 47 кг завоюва бронз.

Пламен Христев при децата , 37 кг на киклайт 2-ро място

Георги Бакйков при децата на киклайт до 42 кг, завоюва 2-ро място

Николай Такучев при децата, до 52 кг, на киклайт – трето място

Калоян Вранчев при децата в категория плюс 69 кг на киклайт завоюва бронзово отличие. За него това също бе дебютно състезание.

Мирослав Христев на лайт контакт при юношите старша възраст до 74 кг стана втори.

Найден Бакърджийски на киклайт до 47 кг стана първи, като показа много мъжка игра.

Силвана Байкова до 50 кг на лайт контакт се размина на косъм със златото, но показа страхотен хъс и отлична подготовка, въпреки, че игра срещу национална състезателка.

Дебют на Росен Байков до 42 кг при децата на лайт контакт, на когото малко не достигна до медал. Същата бе ситуацията и с Нено Чернирадев при юноши старша възраст.

Иван ВелевЙоан Гърчев и Искрьо Загарьов също се разминаха с медалите.

В неделя Никола Бояджиев при мъжете до 74 кг на пойнт завоюва второ място.

Гаврил Христосков до 63 кг на лайт контакт – също стана втори. И тук, както и в събота на киклайт, липсата на подготовка си каза думата – Гаврил водеше през цялото време, но но на финала не му достигнаха сила и въздух.

На лайт контакт при мъже 69 кг Добри Байков стана първи, а Стайко Танковски втори.

Никола Бояджиев до 74 кг при мъжете на лайт контакт се класира на 2-ро място

Мирослав Христев при юношите старша до 74 кг на киклайт – трето място

Пламен Христев при децата до 37 кг на на лайт контакт – 2 ро място

Георги Байков лайт контакт до 42 кг второ място

Никлай Такучев до 52 кг лайт контакт 3 място

Калоян Вранчев на плюс 69 кг стана първи, показвайки много сериозна игра

Силвана Байкова се справи много добре с опонентките си. Тя игра срещу две много опитни съпернички и стана първа. Силвана е пример за това, че когато човек освен талант, има и силна мотивация и сериозно отношение и развива в себе си качества като дисциплина и отговорност, успехите не закъсняват и не са плод на случайност и късмет, а на здрава работа над себе си.

На Искрьо Загарьов и Нено Чернирадев малко не им достигна за медалите.

Няма как да има високи резултати и успешно представяне без дисциплина и редовни тренировки в залата. Моите възпитаници са с голям потенциал – нещо, което бе забелязано и коментирано дори от техните противници в залата. За съжаление някои от тях не са редовни в тренировките и много ми се иска те да разберат и осъзнаят, че в спорта, както и в живота, успех се постига с постоянство и дисциплина. “ – коментира треньорът Здравко Еров.

Искам да благодаря на Желязко Гагов, който и трите дни беше в залата и ми помагаше. Специални благодарности за зам.-председателката на клуба Мариела Шопова, която въпреки, че е майка на близнаци и има куп ангажименти, работеше денонощно, за да е отлична организацията на състезанието. “ – сподели още Здравко Еров.