Начало Препоръчани Отново на върха: Иван Иванов шампион на десетобой!

Отново на върха: Иван Иванов шампион на десетобой!

СПОДЕЛИ

Момчил Поптолев с бронз на шестобой

На 22 и 23 май в София се проведоха Националните шампионати по многобой за 16 и 20-годишни момичета и момчета, юноши и девойки.

Клуб по лека атлетика “Оборище“-Панагюрище взе участие в надпреварата със състезатели в двете възрасти и пол.

При 16- годишните беше регистриран и рекорд в точките при шампиона, а на почетната стълбичка се качи и панагюрския състезател Момчил Поптолев, който завоюва бронзов медал в шестобоя – с 381 точки, след състезателите Боян Хаджитодоров от Враца -472 т., Денислав Желязков -Ямбол-388 т.

В тази възраст отлично се представиха  Лука Ралчев, Христо Арбалиев, Делчо Арбалиев и ИванСейменов , заели съответно места в призовата осмица на България.

С най-голямо нетърпение се очакваше стартът на шампиона от предишната седмица при мъжете в десетобоя – Иван Иванов. Още с първата дисциплина на 100м гладко бягане той даде заявка отново за добро представяне, като направи лично постижение. На дългия скок не успя да стъпи на дъската , но скочи на границата на 6 м. ,а след гюллето, високия скок и 400 метра завърши първия ден с аванс от 150 точки пред останалите състезатели. През втория ден с подбедата си на 110 метра с препятствия, авансът значително се увеличи и с резултатите си на диск, копие, овчарски скок и 1500м, Иван триумфира с близо 940 точки разлика от втория състезател. Така златото и титлата отново са в Пнанагюрище, като по този начин Иван защити и титлата си от миналото лято в тази възраст, а класирането придоби следния вид:

1.Иван Иванов -5596 т

2.Денис Маринов – “Спортико“-София-4656 т

3.Лъчезар Петков-4613т.

При девойките и момичетата похвално е участието на Мариела Стоилова, Деяна Шопова, Николета Карабойчева, Ивон Гърбешкова и Маги Домусчиева.

Управителният съвет на клуба изказва най-сърдечни благодарности на състезателите си,както и на директорката на СУ “Нешо Бончев“ и Иван Раков за помощта при превоза на отбора.

Тази седмица предстоят стартовете в индивидуалните дисциплити за 20-годишни юноши.