Начало Общество Отново ще депозират искане за освобождаването на Евстатиев от ареста

Отново ще депозират искане за освобождаването на Евстатиев от ареста

12
0
СПОДЕЛИ

ivan-estatiev-Small

Ташкена Колчева, адвокатката на бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев, отново ще депозира искане за освобождаването му от ареста с по-лека мярка, предава „Дарик“.

Най-вероятно искането ще бъде внесено в съда още в първия работен ден след празниците – 3 май. Защитничката заяви, че ще предложи клиентът й да бъде освободен под парична гаранция или домашен арест, но крайното решение зависи от съда. Тя припомня, че Евстатиев вече три седмици е в психиатрична болница. В тежка депресия е, забелязани са суицидни намерения, в епикризата е записано, че е възможно да отключи друго, по-тежко психично заболяване – шизофрения.

Лекуващите го лекари изтъкват, че очаквали да видят подобрение от прилаганата терапия още между втората и третата седмица. Възможно е той да бъде изписан след Великден. Експертиза обаче трябва да оцени състоянието му от юридическа гледна точка. По данни на медици, екскметът има подобрение на показателите по другите две диагнози – диабет и бъбречна недостатъчност. Колчева подчертава, че е недопустимо една мярка за неотклонение да се превръща в репресия над човек с разклатено здраве.