Начало Общество Отворено писмо от родителите на децата от ДГ „Пролет“ в подкрепа на...

Отворено писмо от родителите на децата от ДГ „Пролет“ в подкрепа на г-жа Павлина Ерова и на екипа на детската градина

СПОДЕЛИ
Реклама

                                                        До

Директора на ДГ „Пролет” – гр. Панагюрище,

Община Панагюрище,

Държавна агенция за закрила на детето,

РУО – Пазарджик,

Националните и местите медии

 

ОТВОРЕНО ПИСМО ОТ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА ОТ ДГ „ПРОЛЕТ” – ГР. ПАНАГЮРИЩЕ В ПОДКРЕПА НА

Г-ЖА ПАВЛИНА ЕРОВА

 И НА ЕКИПА

НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА

 

Ние, родителите на децата, които са станали свидетели на насилието, упражнено над учителката от ДГ „Пролет” – Павлина Ерова, от г-н  Красимир Налбантов, както и всички останали, които вече трети ден сме свидетели на разпространяващите се в медиите клевети по адрес на педагога, който е възпитал поколения будни панагюрци, искаме да представим публично своята позиция по скандалния казус:

 

 1. Осъждаме морално постъпката на г-н Налбантов, който си е позволил да заплашва, обижда и удря г-жа Ерова пред очите на нашите деца, които все още изживяват стреса от преживяното.

 

 1. Разграничаваме се от всички обидни и неверни твърдения, които семейство Налбантови отправят към г-жа Павлина Ерова, свързани с нивото й на професионализъм и грижа към децата.

 

 1. Не подкрепяме импулсивните реакции на семейство Налбантови, които умишлено отказват да чуят истината, споделена пред обществеността от детето, близък приятел на сина им, причинило травмите по време на игра.

 

 1. Заявяваме официално, че вярваме, че няма упражнено насилие над детето от страна на учителя. Единственото упражнено насилие е от страна на първично реагиращия дядо към педагога пред очите на подрастващите.

 

 1. Настояваме органите на реда да се самосезират по повод физическия и психическия тормоз, който г-н Налбантов е наложил спрямо г-жа Ерова и нашите децата, уронването на престижа на учителя и на детското заведение, моралните щети, които казусът причини, както на екипа на детското заведение, така и на цялата панагюрска общност.

 

 1. Вярваме, че ние, родителите, носим отговорност за контактите на своите деца извън учебното заведение и последствията от тези близки отношения не трябва да бъдат поемани от образователната институция.

 

 1. Заявяваме, че дългогодишните ни наблюдения върху работата на г-жа Ерова и екипа на ДГ „Пролет” винаги са оправдали високите ни изисквания за професионализъм и адекватни реакции в стресови ситуации, които днес бяха доказани по време на провокативния и обиден спор, който се разрази пред националните медии.

 

07.09.2017г.

Панагюрище

 

*Публикуваме текста без редакторска намеса

 

23 КОМЕНТАРА

 1. Здравейте,имам питане към родители,медии,институции-Когато дете дойде от вкъщи с посинена бузка/или направо синини/, с охлузени колена,лакти или лице, с някякво навяхвяне и недай боже счупване- и всичко това се е случило пред очите на мама и тати докъто са били в парка, докъто са пиели кафе и са си говорили с приятели, ние кого да информираме-отдел Закрила на детето ???
  Или пред родителите всичко може да се случи,но в детската градина е забранено???
  Питам – да линчуваме ли такива родители???? Не – нали?
  А когато това стане в детската градина -ДА ???
  0  0
 2. Здравейте,имам питане към родители,медии ,институции:
  -А когато дете дойде в детската градина с посинена бузка,ухапана на няколко места ръчичка, охлузвания по колена,лакти и още много и различни наранявания, и всичко това се е случило я вкъщи,я в парка,/когато мама и тати, я кафе са пиели,я цигари пушили или разговаряли с приятили,или дори и дето да са гледали-това е станало за секунди пред очите им/,НИЕ КОИТО РАБОТИМ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА КОГО ДА ИНФОРМИРАМЕ ??????? – МЕДИИ,ИНСТИТУЦИИ /или в такива случаи всичко е допустимо,възможно и детето е гледано перфектно??? Ето такива въпроси имам аз!!!!!!!!
  0  0
 3. Доказано е ,че не го е удряла.Версията на учителката и децата съвпада,но сем. Налбантови,не приемат фактите.В безсилието си,техни приятели в социалните мрежи обиждат родителите подкрепящи детското заведение,и педагожката.Изнасят невярна и непроверени информация,насаждат излишно напрежение.Аз съм абсолютно спокойна,че поверявам детето си на правилното място,и в професионализма на екипа работещ в детското заведение.
  0  0
 4. Много искам да знам тези родители как ще реагират ако това беше тяхното дете аз лично подкрепям родителите и постъпката на дядото бих постъпила по същия начин както съм сигурна че и тези които са написали това писмо биха сторили абсолютно същото а сега защитават човека който утре ще го ричини на тяхните деца.
  0  0
 5. Вие, родителите, вървете да се гръмнете! Изроди като вас, които подкрепят насилието над деца, заслужават точно чудовище като Ерова. Обаче децата ви не заслужават!! Докато си пишете смешните писъмца, вашите деца ядат шамари в градината. Или си мислите, че това е единствения случай?! Смешници. Децата ви са ежедневно свидетели как се вихри тази смрад, растат с тази смрад и един ден ще я изсипят върху вашите глави. Вие нямате нужда да дойде акушерката Емилия да се разправя с вас- вие сте се родили вече ударени по главата със стъклена бутилка и мозъкът ви е изтекъл!!!
  0  0
 6. Към автора: не е редно според мен, да публикувате отворено писмо без поименно да е видно кой точно го е подписал. Също моля сезираите Комисия за защита на детето, както и организации които работят в защита на човешките права, че има извършено насилие над дете и родителите не са уведомени, не е потърсена медицинска помощ и детето просто е оставено да спи. Отговорността е на лелките и директорката. Също тези които са подписали това писмо да се разследват как те се грижат за децата си и евентуално социалните и органите на реда и съдебната власт да си свършат работата. Искрено се надявам професионалисти доброволци запознати със законите да се ангажират с това и да помогнат на семейството на детето.
  0  0
 7. Каквото и да се е случило зад стените на тази градина е недопустимо едно дете на 2 години да бъде върнато на родителите му в това състояние. Аз лично съм сигурен, че детето е удряно със шамари, затова са и кръглите синини по лицето му – най-вероятно от пръстените на госпожа Ерова. Вчера тя си криеше ръцете зад гърба в интервюто на БиТиВи, сигурно защото ги е свалила и има разлика в цвета на кожата по пръстите. Дори и ако допуснем, че друго дете е виновно за тези травми, то въпроса е КЪДЕ е била възпитателката и ЗАЩО го е допуснала?
  АПЕЛИРАМ за монтирането на КАМЕРИ във всички детски градини в общината, тогава няма да си играем на догадки и предположения. И защо учителката още ходи на работа, при условие че има съдебно следствие – тя трябва да бъде временно отстранена до разрешаването на случая!!!
  0  0
 8. Mijiturki straxlivi… kak edno 2-3 godishno dete shte prichini takiva sinini na drugo da ne e nqkoe boksiorche…i zashto se e stignalo do tam te za kakvo sa slojeni na tozi post ne nosqt li otgovornost za tiq deca s edin udar li e stanala. Tupi roditeli sledvashtiat put taq kato prebie vasheto dete shte go obmislite, no moje da go povredi i za cql jivot s takiva udari!
  0  0
 9. Да се смееш ли, да плачеш ли? Крадеца вика дръжте крадеца! Дано семейство Налбантови осъдят детската градина и в частност вещицата Павлина Ерова, която съм готова да я разпитам лично,а и доректорката има нужда да бъде заведена под съд за това че прикрива онази престъпница!
  Всичко това е един заговор да покрият безчинствата ма Еврова и са си спасят „репутацията“,която е техен проблем защото ако не искаха да им се уронва, трябваше да наемат компетентни служители не изроди!
  Ние правото си на общество също сме погнусени от действията на некомпетентната служителка и ниските и морални ценности както и беден речник на изразяване!
  Това, което другите деца са видели е онова, което тя е заслужила с агресията, която е изсипала върху невинното детенце и ако това бяха вашите деца друга песен щяхте да пеете! Имайки в предвид липсата на правосъдие в България, това че Красимир я е шляпнал е нищо ! Ако това беше моето дете ви уверявам, че Госпожата нямаше да излезе от Болницата по в 1 месец!
  0  0
 10. Бивш ученик, “ подчинен“ на същата, също се е удрял в килима, стола и чаршафа на същата градина, при същия педагог!!! И той е бил кокошка… И той сигурно си е играел на Содом и Гомор.. И той сигурно е гледал Калигула- сам на 2 години, за да се смучат по учебни и възпитателни заведения!?! Айде вземете малко по-сериозно проблемите на тъй натечената ни система! Пък и ясно се вижда на снимките лапата на възрастен човек-изрод!!!
  0  0
 11. Как може, детето го е страх и е травмирано, сигурно си го е измислило само целия сценарий. Първо да се посини със столчето, после да каже учителката е виновна. После като се прибере друго дете от там синьо тогава тези родители, който са написали писмото, да не се учудват
  0  0
 12. Trqbva da ste mnogo lekomisleni,za da povqrvate ,che drugo dete moje da narani taka detenceto! A dori I da e bilo taka,kade e bila uchitelkata po tova vreme?Nali zatova hodqt decata v uchebni zavedeniq,za da budat vuzpitavani I gledani?! Oshte edin vupros:Ako zavarite v tova sastoqnie vasheto dete,dali pak bihte bili takiva „advokati“ na uchitelkata???
  0  0
  • То другото дете също потвърждава, че ги бият. Казва, че го е ухапало, но после казва че другото е удряно, а и него също са го удряли друг път. НЯКОИ ХОРА СПЯТ и пропускат тази информация, за да си съчиняват писъмца и да пазят учителката! СРАМ!
   0   0
 13. Кой сте тези вие ??Хора ли сте или понеже не се е случило със вашите деца все още си мислите ,че това е сън!!!Засрамете се и вие сте родители !!!И вашите деца са изложени на тази жестокост ,не са застраховани .И те са стресирани от жестокостта на учителката понеже е ежедневна и растат в тази среда . Така се изграждат като насилници и те . Срам и позор за педагозите ,че има подобни същества който се наричат и „професионалист“между тях . Те са тези който уронват престижа на тази гилдия !
  0  0
 14. Учителката носи отговорност за поверените и деца по време на нейната смяна. Дали е малтретирала детето, или не – органите ще преценят, аз оставям своето мнение за себе си. Друг е въпроса, че след като е допуснала да се стигне до тези синини и травми, било то причинени от друго дете, тя е виновна.ВИНОВНА Е, че не е свършила своята работа като възпитател. ВИНОВНА Е, че по-време на работа тя не гледа какво се случва с децата и дори няма адекватно обяснение за случилото се… Това, което дава като оправдания, за мен е недопустимо! Дано поне този път има наказани, дано истината излезе наяве, но такава, каквато в действителност е! Дано …
  0  0
 15. Хора, какво подкрепяте? Кого защитавате? Никой не може да обвини категорично г-жа Ерова, че е наложила насилие над детето, но къде е била, докато децата са се били едно друго? Синини по лицето на това дете не са нещо, което се прави от една „невинна игра“, иска се време за такива щети, през цялото време г-жата не е направила нищо, за да ги спре – ето това вече видно е нейна вина!
  Казвате в писмото си „Възпитала поколения будни панагюрци“, да, в миналото. Разбирам, че ни е скапано държавоустройството и закона ги задължава да работят до много късна възраст, но става въпрос за хората, които отглеждат и възпитават и вашите деца и внуци, и сигурна съм, скъпи съграждани, че нито един от вас защитниците на г-жа Ерова намирайки детето си така, няма да има емоционален изблик – ще реагира и то веднага. Такива сме ние, будните панагюрци!
  Аз също съм възпитаник на детска градина „Пролет“, както и на г-жа Павлина Ерова, но отпреди 20 години… Сега тя е много по-възрастна, по-малко концентрирана, физически не може да отреагира на първичните емоции на 20 деца. Просто е недопустимо да има само един възпитател и то на такава възраст!
  Моля Ви, „будни панагюрци“, не избирайте страна, защото единствената правилна е тази на децата, а до тук в нито един коментар не се говореше за тях. Става дума за агресията на родителите, на възпитателите, на гражданите, че дори и на медиите. Не сме съдници да съдим, тук сме на тази Земя с една цел – да си помагаме и да бъдем ХОРА! Помислете за това как да се подобри живота на деца ни/ви, а не за „моралните наказанията“ на вашите съседи и съграждани! Децата няма да разберат и оценят тази драма, нямат нужда от нея! Имат нужда от внимание и правилна среда за отглеждане!
  0  0