Начало Спорт Панагюрецът Денис Станчовски с 2-ро място на рали „Стари столици“ и с...

Панагюрецът Денис Станчовски с 2-ро място на рали „Стари столици“ и с първо място за купата за млади пилоти

СПОДЕЛИ

Рали „Стари Столици“ е най-старото автомобилно рали в България. Провежда от 1970 година до днес. Организира се ежегодно от СБА Шумен и АСК „Стари столици“.

В тазгодишното си издание, на 7 и 8 октомври, бяха разпределени и трофеите в марковия шампионат Hyundai Racing Trophy за 2017 г.

В дъжда и студа на рали „Стари столици“ екипажите на Hyundai Racing Trophy Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Денис Станчовски/Младен Карчев и Виктория Гъркова/Велислава Павлова окупираха първите три места в клас RC5 в националния рали шампионат на България за тази година.

Освен това трите дуета на 2-о, 3-о и 4-о място в класирането се състезаваха за купата за млади пилоти „Тодор Славов“ 2017 г.

И там панагюрецът Денис Станчовски показа отлични резултати и сериозно каране на наводнените съботни етапи. Станчовски завърши първи в първия ден, следван от Симеонов.

В неделя Симеон взе четири от петте отсечки, но до последния етап изоставаше от Денис с 3,1 сек. Двамата заеха и първо и второ място за купата за млади пилоти „Тодор Славов“.

Станчовски коментира пред Club S1: „Този шампионат ми даде наистина много. Всичко, каквото съм постигнал, е благодарение на автомобила Hyundai i20 Coupe Rи на моите треньори Петър Гьошев и Георги Гвоздейков. Беше трудно състезание, но исках да спечеля. Концентрирах се на мокрото трасе и бях доста уверен в карането си, особено в първия ден, когато беше пороят. Доволен съм, вече свикнах с колата и се разбираме отлично с навигатора ми Младен Карчев.“

*Снимките са предоставени от Денис Станчовски