Начало Общество Панагюрецът, който спря Fairplay-я на bTV, с признание от AEJ Bulgaria

Панагюрецът, който спря Fairplay-я на bTV, с признание от AEJ Bulgaria

СПОДЕЛИ

В класацията си за месец октомври, 2012 година, AEJ Bulgaria (Асоциация на Европейските журналисти) отличи приносът на панагюрецът Бойко Николов, който спря кампанията Fairplay на bTv. Припомняме, че през октомври м.г. Националният съвет за саморегулация прие за основателна жалбата на блогъра Бойко Николов, който  се оплака на сдружението, че кампанията Fairplay на bTV не е подходяща за деца, злоупотребява с насилие и подтиква към незаконна саморазправа. Така двата клипа бяха спрени, а няколко месеца по-късно Бойко Николов получи и признанието, което е в категория “Най-добра гражданска журналистика”.

Бойко Николов е един от съоснователите на онлайн протеста против подписанато тайно споразумение в България – А.К.Т.А, участвал е в международните онлайн протести срещу S.O.P.A и P.I.P.A и е международен пълноправен член с право на глас в ISOC – Международна асоциация на Интернет обществото. Твърдо защитава тезата, че всеки труд в Интернет трябва да бъде заплащан, но и твърдо се обявява против простотията в българския роден ефир.

"Когато чуеш или четеш мили думи за себе си осъзнаваш, че хората те възприемат като стойностен и качествен човек. Когато получиш признание за твое действие разбираш, че си постъпил правилно и си заслужава да продължиш по този път." – коментира Николов.

5 КОМЕНТАРА

  1. Доразвивам коментара си, защото явно не са четени самите споразумения, а просто са слушани различни информации от медиите.

    Не ми пука дали SOPA, PIPA и ACTA ще забранят безплатното сваляне. Пука ми, че тези три споразумения се опитаха да контролират СПОДЕЛЯНЕТО в Интернет. Точно това е проблема с трите проекта.

    Но стига толкова. По-добре детайлно прочетете проектите за да се води смислена дискусия, а не аз да преразказвам.




    0



    0
  2. Здравейте,
    кое е странното в цялата ситуация? Смятате ли, че съм против споразуменията защото ще спрат безплатните MP3-ки? Ако смятате така, по добре изтеглете трите проекта за контрол на Интернет и ще се убедите, че музиката дали ще бъде безплатна или не, ви е най-малкия проблем.

    Да, против споразуменията съм твърдо и категорично, както и твърдо заставам зад думите си – всеки труд в Интернет трябва да се заплаща. Кое е странното?




    0



    0
  3. Лора, съгласен съм с теб. Въпреки, че безплатен обяд няма. Просто не можах да разбера, какво иска да се каже с тази новина. Защото двете тези, които са съобщени, че човека защитава, са напълно противоположни, ако разбира се знаят какво са побликували. Или просто така, да има нещо написано. :-?




    0



    0
  4. Internet е такъв, какъвто е, и благодарение на незаплатения, но за сметка на това, доброволен труд. А този доброволен труд е положен, точно за да бъде нета безплатен! Всеки опит да се ограничи мрежата е опит за използване на тези съзидателни усилия!




    0



    0
  5. Е как хем е против А.К.Т.А, С.О.P.A и P.I.P.A, хем твърдо защитава тезата, че всеки труд в Интернет трябва да бъде заплащан? Non-sequitur- на латински означава „не следва“. Това се отнася за аргумент, в който заключението не следва от предпоставките. С други думи, поставянето на несъществуваща логическа връзка. Това е нещо от сорта „Ако ти никога не си губил рогата си, значи имаш такива“. :P




    0



    0