Начало Спорт Панагюрецът Стоян Еров се класира на първо място в дисциплината тайм атак...

Панагюрецът Стоян Еров се класира на първо място в дисциплината тайм атак в клас ВАЗ на тазгодишния Италфест

СПОДЕЛИ

ladaПанагюрецът Стоян Еров се върна с купа за първо място в дисциплината тайм атак в клас ВАЗ от ежегодния събор на любителите на италиански автомобили в България – Италфест, който се проведе на писта „Дракон“ край Калояново. Автомобилът на Стоян е ВАЗ 2101, модел 1972 година.

Имаше много участници, много публика, пистата направо се пръсваше по шевовете. Мероприяприятието беше много добре организирано и беше главно за феновете на италианските автомобили Фиат и Алфа Ромео, но имаше изключение за нас- направиха ни клас ВАЗ, в който бяхме 8 автомобила. Общо 7 класа  карахме тайм атак – групи по 5 коли в серии по 10 минути.“ – разказва той.
В своя клас Стоян се класира първи, а в генералното класиране на цялата група тайм атак – от 50 участника, той заема третото място.
Имаше проблеми с времеизмерването ми и трябваше да направя още няколко обиколки, затова не можах да се кача на по-горната стълбичка, но но пък хубавата част беше, че от всичките участници първите 16 най – добри времена отиваха на италианско преследване – пускат се две коли на пистата в двата срещуположни края и когато падне флагът, стартират автомобилите по трасето и правят 3 обиколки. Колата, която направи първа 3-те обиколки й показват карирания флаг и съответно тя продължава напред, а другият участник отпада. Тук вече не може да има манипулация на времеизмерването, защото всичко се вижда с просто око, това е директна елиминация. Автомобилите бяха в пъти по силни от мене, но ние сме доволни от факта, че дори стигнахме до финали. Колата на моя опонент превъзхождаше моята в пъти, но все пак там заехме второто място.Предвид силната конкуренция, дори не вярвах че ще стигнем до там.“ – разказва Еров и не пропуска да благодари на хората, които осигуряват съпорта му – неговият баща Марин Еров, Иван Бушов, Злати Чамов и ,естествено, на жената до него -годеницата му Сима Бушова.

На въпроса планира ли друго участие, панагюрецът отговаря: „Евентуално тайм атак, пак на писта „Дракон“, но това не мога да кажа със сигурност, защото нямаме гуми нямаме двигател, общо взето всичко е свързано с доста пари.“ По негови изчисления подготовката на автомобила за следващ старт, ще струва поне 2500 лв.

lada1

lada2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочетете още: Стоян Еров: Поддръжката на Лада вече е по-трудно и по-скъпо