Начало Общество Панагюрище става център на Световно първенство по фойерверки през месец май

Панагюрище става център на Световно първенство по фойерверки през месец май

СПОДЕЛИ

За първи път в България, с център град Панагюрище, в три поредни дни – 17, 18 и 19 май 2013 година, ще се проведе Световно първенство по фойерверки “Огън, цвят & фантазия”.

Организатори на първенството са Община Панагюрище и “Огнена хризантема” ЕООД с управител Иван Иванов. На него JUP Fireworks EUROPE LTD е предоставило лицензията за организиране и провеждане на световното първенство на фойерверките “Огън, цвят & фантазия, България“ за 2013-та, 2014-та и 2015-та година. Генерален спонсор на първенството е “Асарел-Медет” АД.

По регламент участници в състезанието са три отбора. В Панагюрище ще мерят сили отборите на Чехия, Тайланд и Словакия. Подгряващата заря, която е извън състезателната програма, ще бъде изпълнена от отбор на Германия. Състезателите се очаква да пристигнат в Панагюрище на 16 май, когато ще се проведе брифинг в Сесийна зала в сградата на Община Панагюрище. Веднага след това ще бъде инструктирана и съдийската колегия, в състава на която влизат кметът на общината Никола Белишки, заместник-кметът Галина Матанова и представители на спонсорите на състезанието.

 

Официалното откриване на фестивала е предвидено за 17 май от 20:00 часа на площад “20-ти април” с концерт на рок-група ”ROCKA ROLLA”. Веднага след това започва състезателната програма, фойерверк шоу и пиро-музикално шоу на Първи отбор. Втория състезателен ден, отново от 20:00 часа, ще бъде открит с рок концерт на групите “VOICE AND FINGERS” от Пазарджик и “KROSSFIRE” от Пловдив. Следва подгряващата заря на екипа от Германия, а веднага след това – състезателна програма, фойерверк шоу и пиро-музикално шоу на Втори отбор. На 19 май (неделя), в 20:00 часа ще започне концерт с участието на рап изпълнителя Криско и рок групите от Панагюрище – “КВАЗЕР”, “АЛФА-БЕТА” и “FACEOFF”. Следва подгряваща заря, а след нея състезателната програма, фойерверк шоу и пиро-музикално шоу на Трети отбор. Същата вечер ще бъдат класирани и наградени участниците, а първенството – официално закрито.

В трите дни на първенството концертните програми ще предшестват изпълненията на отборите от Чехия, Тайланд и Словакия и ще продължат и след представянето им.