Начало Местна власт Панагюрище е сред общините отличници по финансови показатели

Панагюрище е сред общините отличници по финансови показатели

СПОДЕЛИ
проект

Това става ясно от редовния тримесечен анализ на финансите на местната власт, подготвен от финансовото министерство за второто тримесечие на 2017 г.

 

В списъка на отличниците влизат общо 28 града, сред които Топ 3 са Варна, Самоков и Девня, а сред останалите са Панагюрище, Бургас, Божурище, Пловдив, Столична община, Русе, Ветово, Хасково.

Министерството на Владислав Горанов следи всички най-важни финансови показатели, записани в Закона за публичните финанси, като например среден дял на общинските приходи спрямо общия размер на постъпленията им, бюджетно салдо спрямо общите постъпления, размер на дълга като процент от приходите и изравнителната субсидия, поетите ангажименти, просрочените задължения и т. н.

Данните на министерството са на базата на комплексен анализ на показателите на общините за финансова самостоятелност, финансова устойчивост и инвестиционна активност, просрочени задължения, поети ангажименти и задължения за разходи за второто тримесечие на 2017 г.

За пореден път финансовото министерство обяви и списъка на най-слабо представящите се общини. В официална процедура по финансово оздравяване са 32 общини, които трябва да подготвят планове как ще подобрят финансите си. Традиционно в списъка са Видин, Перник, Сливен, Велинград, Кърджали, Тетевен, Белово.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Когато нищо не се прави със собствени средства, не харчиш и си за пример. Града е потънал в прах. Добре, че малко превалява. Защо сутрин не се оросяват главните пътища? Площада пред кметството е пълен с бездомни кучета. Но какво от това… нали сме за пример.




    0



    0