Начало Култура Панагюрище отбеляза 24 май с шествие и концерт

Панагюрище отбеляза 24 май с шествие и концерт

СПОДЕЛИ

 

В деня на Българската просвета и славянската писменост – 24 май, панагюрци се събраха на централния площад, за да отдадат почит на делото на светите братя Кирил и Методий и с умиление да погледат традиционното шествие от десетки учители и ученици от градските школа.

По традиция празничното шествие в град Панагюрище бе водено от Духов оркестър „Делчо Радивчев” при Народно читалище „Виделина-1865“.

През централния площад „20-ти април“ преминаха блоковете на официалните лица – кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и заместник-кметът г-жа Галина Матанова, народният представител г-н Стефан Мирев, , Архиерейският наместник свещеноиконом Атанас Манолов и духовници от Панагюрска духовна околия, председателят на Общински съвет-Панагюрище г-н Христо Калоянов и общински съветници, културните дейци от Общинска библиотека „Стоян Дринов“, Исторически музей, читалища и културни дейци.

С много настроение и усмивки перз площада шестваха преподаватели и ученици от всички местните училища, детски градини и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.

Тържественото честване продължи с празничен концерт с участието на част от вокалните изпълнители от ЦПЛР: Надежда Ковачева, Кристина Гочева и Стойко Шопов, с музикален ръководител Нона Немигенчева.

Панагюрци доказаха, че 24-ти май е този неповторим ден в календара на България, който ни обединява и изпълва с оптимизъм, със самочувствие и вяра в собствените ни сили и възможности.