Начало Общество Панагюрище се подготвя да посрещне световния елит в тениса на маса

Панагюрище се подготвя да посрещне световния елит в тениса на маса

СПОДЕЛИ

Усилена работа кипи в „Арена Асарел” в Панагюрище, където от 13-ти до 18-ти август ще се проведе супер турнира по тенис на маса 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open.

Организаторите на 5-ото издание на надпреварата вече полагат специалната настилка, върху която ще бъдат разположени 12-те маси за състезанието. Те ще се използват в първите два дни на квалификациите, когато стартира и българското участие. Още във вторник ще видим държавната ни шампионка Полина Трифонова, Ивет Илиева и Калина Христова при дамите, както и Денислав Коджабашев и Стефан Тодоров при мъжете.

От утре започват да пристигат чуждестранните участници. Една трета от очакваните над 300 състезатели идват в неделя, а от понеделник ще могат да проведат и първите си тренировки. Топ тенисистите ще се включат директно от основнат схема и затова ще се присъединят към своите конкуренти в първите дни на идната седмица.

В „Арена Асарел” ще има специални щандове за феновете, където те ще могат да намерят разнообразни артикули, свързани с играта и самия турнир. Всеки ще може да закупи и специалната алуминиева бутилка, която ще се използва и от състезателите, за да може да се редуцира до минимум използването на пластмаса по време на надпреварата. Освен това почитателите на играта за пореден път ще могат да видят отблизо и да се докоснат до своите тенис герои. Билети могат да бъдат закупени на място или в мрежата на „Eventim”.