Начало Общество Панагюрище ще отбележи 136 години от Съединението със спектакъла „Обичаите на България“,...

Панагюрище ще отбележи 136 години от Съединението със спектакъла „Обичаите на България“, представен от Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“

СПОДЕЛИ

На 6 септември отбелязваме 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

В Панагюрище, на площад „20-ти април“ от 20:00 часа, годишнината ще бъде отбелязана с празничен спектакъл „Обичаите на България“, представен от Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“.

Спектакълът „Обичаите на България“ прави удивително пътешествие през традициите на българите. В новия си проект хореографът Христо Димитров и неговият ансамбъл представят най-красивите празници и обичаи, които нашият народ е създал и опазил през вековете.

Невероятни истории, красиви песни, спираща дъха хореография и уникални маски и костюми.

Наред с основния участник – ансамбъл „БЪЛГАРЕ“, на сцената Национална импресарска мрежа извежда едни от своите най-атрактивни артисти: виртуоза на цигулката Атанас Славов, певеца Николай Гурбанов, солистката на НФА „БЪЛГАРЕ“ Албена Вескова и други популярни изпълнители.

По традиция, в Панагюрище, на 2-ри септември от 10:00 часа, с благодарствен молебен и полагане на венци и цветя на паметната плоча на площад „20-ти април, ще бъде отбелязана и 136-та годишнина от избухването на бунта, поставил началото на Съединението.

На тази дата в борческо Панагюрище трима млади и родолюбиви гимназисти дават началото на Съединението на разделената по волята на Великите сили Майка България. И това се случва само 9 години след като Априлци дават живота си и плащайки с кръвта си за Свободата на България.