Начало Култура Панагюрище вече има своя звезден клас за 2020 година

Панагюрище вече има своя звезден клас за 2020 година

СПОДЕЛИ

 121 деца и младежи от общината получиха своите награди

Официалната церемония по награждаването на деца и младежи с изявени дарби от община Панагюрище “Звезден клас`2020” се състоя за девета година, този път на открито, в градския парк.

121 деца и младежи от общината с изявени дарби в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата получиха морално признание за високите си постижения през 2020 година. Децата от всяка от областите: образование, наука, култура, изкуство и спорт, имаха свой кръстник. Официални гости на церемонията бяха заместник кметът Галина Матанова, Бисерка Янева, директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД, Даниел Даскалов, директор Дирекция „Администрация“ в „Оптикс“ АД, Лилия Петрова, експерт външна търговия в „Оптикоелектрон Груп“ АД. 

Изпълнения на талантливите Рая Вулева, Николай Дерменджиев и Стивани Джунова, от Школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов” дадоха старт на събитието. Официалната церемония откри идейният основател на концепцията на „Звезден клас“ заместник кметът Галина Матанова. 

„Благодария, че не спирате да прославяте не само своето име, своето семейство и своя род, а своя роден край, и така всички заедно градим успеха на нашето Панагюрище. Благодаря на всички наши гости, благодаря на родителите ви, благодаря с огромен поклон на вашите ръководители, които са част от успехите ви“- каза в приветствието си Матанова.

На младите таланти в областта на науката наградите връчи експертът външна търговия в „Оптикоелектрон Груп“ АД Лилия Петрова. Тя им пожела здраве, успех и реализация – както в професионален, така и в личен план.

Наградите в направление „Изкуства” връчи Даниел Даскалов, директор Дирекция „Администрация“ в „Оптикс“ АД. Щастлив съм да се нарека кръстник на толкова талантливи деца“, каза  Даскалов, пожелавайки на талантите успешно развитие в избраната от тях посока.

Директорът „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД Бисерка Янева стана кръстник на изявените спортистиНие сме известни с Панагюрското златно съкровище, но аз съм убедена, че тези деца са истинското съкровище, което ще ни прославя навсякъде по света!“, каза тя и пожела здраве, късмет и много успехи на всички млади таланти.

В празничната програма се включиха с изпълнения сладкогласните Надежда Ковачева и Виктория Манева, както и танцовата двойка Николай Цанев и Елеонора Спасова.

На финала бяха поднесени венци в знак на признателност пред паметниците на Нешо Бончев и Марин Дринов.

Всички снимки от събитието можете да видите тук.