Начало Общество Панагюрка подаде сигнал за нарушен домашен арест от обвинения за убийството на...

Панагюрка подаде сигнал за нарушен домашен арест от обвинения за убийството на съпруга й

СПОДЕЛИ

Една ограда дели къщите на пострадалите и на обвинения за убийството

Сигнал за нарушен домашен арест от обвинения за убийството на съпруга й е подала панагюрката Маргарита Юрукова. За случая разказа репортаж на btv.

За жестокото убийство е задържан съседът Антон Чардаков, който първоначално е бил в ареста, но впоследствие е пуснат под домашен арест.

„Първоначално е отричал да е извършил убийството, но впоследствие, след като вече е установено, че той е извършителят, започва да се прикрива зад псевдозаболяване.“ – разказва адвокат Ташкена Колчева.

От тогава за съпругата на убитият – Маргарита Чардакова и децата й животът се превръща в ад. Самата тя се разболява от онкологично заболяване, семейството й бедства, но се налага всеки ден да се среща с мъжът, обвинен за убийството на съпруга й.

„Отивам до магазина, а той през прозореца ми говори глупости. Това е психически тормоз всеки ден.“ – разказва жената.

„По отношение на нея и децата й има закани и заплахи.“ – допълва адвокат Ташкена Колева.

Маргарита Юрукова е подала сигнал, че Чардаков нарушава домашния арест. „Излиза си, кара на баща му колата. В началото се криеше, сега вече не се крие“ – твърди жената.

Според справка, изискана от btv от Министерство на правосъдието, подсъдимият Антон Чардаков не е с електронна гривна за проследяване.

„Поставянето на гривна не е проблем на защитата, тя е проблем на прокуратурата, защото тя е тази, която може да разпореди.“ – коментира защитникът на подсъдимия адвокат Кръстьо Кърпаров. Той е категоричен, че клиентът му не е напускал адреса си неправомерно. Доказателство са записите на охранителните камери пред жилището му. Не е имало и вербална агресия, казва адвокат Кърпаров.

Според адвокат Ташкена Колчева Чардаков трябва да се върне в ареста, тъй като той не страда от психическо заболяване, каквато е била първоначалната версия. Доказателство за това е тройната психиатрична експертиза.

Маргарита Юрукова настоява обвиненият в убийство на съпруга й да бъде върнат в ареста.