Начало Общество Панагюрката Габриела Карабойчева е Студент на годината в Бургас

Панагюрката Габриела Карабойчева е Студент на годината в Бургас

СПОДЕЛИ

Студентката по медицина Габриела Карабойчева от Панагюрище получи наградата „Студент на годината“, която е част от общинската програма „Успешни студенти“ и се връчва на студент, който се обучава в един от трите висши учебни заведения в Бургас.

Ценим усилията на студентите и искаме да вдъхнем още по-голяма мотивация в тях, за да бъдат пример за всички останали. Идеята ни е с всяка изминала година инициативата да увеличава своя мащаб и това да мотивира останалите да подобряват своите успехи, не само в университета, но и в сферата на изкуството, спорта и науката“, сподели кметът Димитър Николов

Проф. Сотир Сотиров сподели, че сред най-добрите инициативи на Община Бургас и Общинския съвет е програмата „Успешни студенти“. Само за последната календарна година – летния семестър на предната учебна година и настоящия зимен семестър, са раздадени 159 общински студентски стипендии.

Ректорите на БСУ и НХА – филиал Бургас проф. Галя Христозова и доц. Димо Колибаров споделиха, че общинските стипендии са насърчили студентите им да учат повече, но и да се занимават с различни състезания, конкурси и научни проекти, дори да подават молби за повишаване на успеха.