Начало Бизнес Панагюрската фирма InaEssentials предостави 1000 безплатни дезинфектанта

Панагюрската фирма InaEssentials предостави 1000 безплатни дезинфектанта

СПОДЕЛИ

1000 безплатни дезинфектанта предоставя чрез онлайн магазина си панагюрската фирма InaEssentials. Това бе обявено вчера във фейсбук страницата на компанията. Почти 24 часа по-късно количеството е изчерпано.

От компанията обявиха, че освен безплатните дезинфектанти, ще предоставят общо 300 продукта на различни обществени и социални институции в Панагюрище

2000 бутилки от 200 мл със спрей помпа ще могат да бъдат закупени в сайта на фирмата на цена, близка до себестойността.

Ето какво споделят от InaEssentials за инициативата си:

„В последните няколко дни решихме да дадем своя принос в текущата ситуация. Решихме на основата на нашите продукти – био лавандулово масло, лавандулова вода и масло от смрадлика да произведем и да раздадем 1000 безплатни дезинфектанта. Не подозирахме в какво приключение ще влезем.Искаме преди всичко да кажем, че ще успеем да изпълним това, което обещахме!

Трудностите, които срещнахме, само ни мобилизираха, мотивираха и нахъсаха! Научихме много.Няма да разказваме как успяхме да закупим спирт, макар и на двойна цена. Имаше много по-безумни оферти.

По-изненадваща беше одисеята с намиране на бутилки. Доставчиците ни не разполагаха с търсените бутилки на склад. Започнахме да търсим фирмите-производители в страната.
При всяко позвъняване въпросът беше: Дезинфектант ли ще правите? Мощностите ни са заети.
В началото бяха готови да приемат поръчки за след 2 седмици. Накрая тези 2 седмици се оказваха 2-3 месеца. Навсякъде …
Някои директно ни заявиха, че НЕ ПРИЕМАТ нови клиенти.

Оказа се, че в цяла България няма капачки с помпа-спрей. Поръчки?… за след 3 месеца !Всеки произвежа, но няма дезинфектанти ??? След звънене на колеги, заводи, търговци разбрахме истината. Всички предприятия произвеждат дезинфектанти, но за износ. Имат огромни поръчки, а и при цената в евро умножаваш поне х 2.

След това бяха нужни изпитания, становища от специалисти, регистрация и нотификация на продукта, което успяхме да свършим сравнително бързо.

Какво ще направим накрая ?

Успяхме да вземем някакво количество спирт, което е добре за ситуацията.

В нашите резерви успяхме да намерим 1200 бутилки със спрей 100 мл, които ще пуснем безплатно

За хората, които желаят повече от 1 бутилка, ще пуснем и 1000 бутилки спрей 200 мл /с толкова бутилки разполагаме/ на цена, която е близка до себестойност.

Ако успеем да намерим още спирт, обмисляме да продължим акцията си с бутилки 200 мл с капачки, каквито имаме налични на склад . Те могат да бъдат ползвани като пълнители.

Надяваме се това изпитание да свърши възможно най-скоро и нещата да си дойдат на мястото. Дотогава обаче ще използваме скромните си мощности за производство на почистващ разтвор /дезинфектант/ и ще го продаваме само в България. Част от него ще даряваме – чрез онлайн магазина и в нашата община.

Да си пожелаем здраве, на близките ни, на нашите работници, на всички българи и нека излезем по-силни от тази криза!“