Начало Общество Панагюрските мотористи ще се включат в националния протест срещу новите условия за...

Панагюрските мотористи ще се включат в националния протест срещу новите условия за „Гражданска отговорност“

25
1
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

ironbrothers

Десетки мотористи от Панагюрище ще вземат участие в Националния протест срещу промените в новия Застрахователен кодекс, който ще се проведе на 13 април на жълтите павета в София.

Според новите правила, които са в сила от 1 януари, ако превозното средство няма валидна „Гражданска отговорност” и тя не бъде подновена в рамките на месец, регистрацията му се прекратява служебно. Промяната засяга предимно мотористи и собственици на каравани и кемпери, които плащат застраховката само в сезона, в който пътуват.

Мотористите настояват за отмяна на мярката, преразглеждане на новоприетия Застрахователен кодекс с включване на възможност за сключване на срочна застраховка под една година и отпадане на задължителния характер за наличие на годишна „Гражданска отговорност“ при притежание, а само при управление на МПС.

1 КОМЕНТАР

  1. Прави са хората. Имаше един лаф – „Пари нема – действайте!“ И държавата действа.
    Ако някой не знае откъде иде изразът „Пари нема действайте! „: преди освобождението македонските комити пращат емисари в Браила да молят българските чорбаджии да им дадат орУжие. Емисарите пращат писмо обратно до войводата: „Браилски чорбаджии не дават орУжие даром. Сакат или ПАРЕ, или ДУПЕ! “ Получават незабавен отговор: „ПАРЕ нема – действайте! „




    0



    0