Начало Общество Панагюрските предприемачи влизат в общо сдружение за Южна България

Панагюрските предприемачи влизат в общо сдружение за Южна България

СПОДЕЛИ

Сдруженията на предприемачите от Асеновград, Пазарджик, Панагюрище, Стара Загора и Бизнес експертният съвет – Пловдив, вървят към регистриране на общо сдружение, което да защитава идеите на бизнеса в съответните общини. Решението бе взето на среща, проведена в пловдивския хотел „Лайпциг”, на която присъстваха председателят на Съюза на предприемачите в Асеновград Атанас Димитров, зам.-председателят на съюза инж. Васил Пиронков, членът на СПА Иван Чохаджиев, както и председатели и членове на другите бизнес сдружения.

Целта на това обединение е да може да участваме в законодателната система, да имаме наши представители в комисиите на съответните общински администрации. По този начин ще можем да следим отблизо за прозрачността на обществените поръчки във въпросните областни и общински центрове. Подобно обединение е изцяло в интерес на бизнеса и на обществото. Стремежът ни е с общи идеи и усилия да повишим и развиваме бизнес климата. В бъдещото обединение ще членуват над 300 фирми, което е сериозна организация, сподели пред репортер на AsenvogradNews инж. Васил Пиронков.

Идеята за подобно обединение назря в процеса на дълготрайно сътрудничество между петте бизнес организации. Нейната реализация ще открие по-широки възможности за партньорство например с индустриалната зона в Истанбул, в която членуват над 300 000 фирми, допълни инж. Пиронков.

Скоро предстоят събрания на петте бизнес сдружения, на които членовете да вземат окончателно решение за създаване на общ съюз на предприемачите от Асеновград, Пазарджик, Панагюрище, Стара Загора и Пловдив.

Източник: AsenvogradNews