Начало Култура Панагюрският поет Боян Ангелов издаде „Ъндърграунд”

Панагюрският поет Боян Ангелов издаде „Ъндърграунд”

СПОДЕЛИ

Поетичната книга „Ъндърграунд” на панагюрския поет Боян Ангелов вече е на пазара. Това е осемнадесетата стихосбирка на автора и е посветена на паметта на родителите му. Стихосбирката се състои от три поетични цикъла – „Борсалино”, „Теглото на душата” и „Ухания”. Ангелов е илюстрирал творбите си с репродукции на световноизвестният художник-модернист Марк Ротко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОСИТЕ НА НОЩТА

Умората, превъплътена в гном,

е бледо отражение на ваза

в събуденото за съня съзнание,

но нямото джудже не ми разказа,

че пеперудите са оседлани,

че феите все още спят и, щом

повика ни на совата зовът,

по мост от паяжина ще преминем

над езеро, осеяно с русалки,

над кълбовидни църкви с цвят карминен

и над планети като нокът малки –

отвъд материалното, отвъд…

 

3 КОМЕНТАРА

  1. Здравей, Лора.
    Статията няма да остане неоткриваема, защото има търсачка. Права си за галерията и ще работим по-въпроса отново да я върнем. Ще обмислим и предложението ти, да направим и за поетите, макар че опцията „Стани Автор“ е отворена за всеки и мисля, че там е идеалното място някои панагюрски таланти да се популяризират.
    Сайтът винаги е бил в процес на доработка. Както виждате, добавяме нови неща, махаме такива, които са излишни. Идеята е да направим агенцията максимално опростена и лесна за ориентиране.
    Мерси за мнението. Ще го вземем предвид. :)




    0



    0
  2. Хубав стих!

    Pia, имахте галерия с ревюта на панагюрските художници. Очаквах да добавите и нещо за панагюрските поети, а вече цялата галерия я няма. В сайта на общината пък има един млад талант и останалите от архива. А настоящите автори къде са? Нали точно на тях чакаме да популяризират културата и да ни направят една идея по-добри. Благодаря и се радвам, че ни ги показвате, но след няколко дена статията вече ще е неоткриваема.




    0



    0