Начало Общество За проблем с уличното осветление алармират от Бъта

За проблем с уличното осветление алармират от Бъта

СПОДЕЛИ

От 21 декември миналата годино до момента, на улица "Нено Гашуров" в село Бъта са без улично осветление. За това съобщи на редокционният ни телефон наша читателка, която живее на същата улица. "Сутрин и вечер е непрогледен мрак, ще се пребие някой…" – сподели жината и  уточни, че проблемът с липсата на улично осветление не е само на тази улица в Бъта. "Обърнахме се към кметът ни Георги Александров, но отговорът му беше, че няма пари"

Пари за осветление има достатъчно, а кметът на Бъта много добре знае какъв е редът – когато има проблем с уличното осветление, се пише докладна до кмета на общината, в която се съобщава за проблема и съответно се търси решение. Докладна за подобен проблем в Бъта не съм получавал – коментира кметът Никола Белишки.

От своя страна кметът на Бъта Георги Александров първо заяви, че не може да се сети коя е улица "Нено Гашуров", после каза, че в предишни месеци е уведомявал поне три пъти общинската управа за пробелми с уличните лампи в селото, но до момента нямало резултат. На репортерско питане дали е писал докладна, след като е получил сигнал, че от 21 декември цяла улица е без осветление, Александров заяви, че за конкретния случай не е информирал общинското ръководство.

А междувременно живеещите на улица "Нено Гашуров" и тази вечер ще се приберат, светейки си с фенерчета.