Начало Спорт Панагюрци с три шампионски титли от Световното по самбо за ветерани в...

Панагюрци с три шампионски титли от Световното по самбо за ветерани в Солун

СПОДЕЛИ

Четири златни медала завоюваха състезателите от националния отбор, които представиха България на провелото се от 20 до 22 октомври в Солун Световно първенство по самбо за ветерани. Гордост и чест за панагюрската школа е фактът, че 3 от титлите са на панагюрци. Националният ни отбор включваше общо 20 души, като 10 от тях бяха представители на местната школа.

За трети пореден път Кръстьо Нешев стана световен шампион. Със злато се окичи и един от доайените на панагюрската школа по самбо Иван Докторов. В категория 82 килограма, в спортното самбо, шампионска титла завоюва Георги Шишков, като в неговата категория имаше 18 състезатели и той стигна до златото след 4 победи.

Вицесветовен шампион в категория над 100 кг. стана Марин Вулев, който на полуфинала се бори срещу своя добър приятел и съгражданин Ники Врагов (с тегло 160 кг). Бронзови медали завоюваха Николай Господинов и Пенко Нонов и само точка не достигна на Стойко Гашуров да вземе бронз.

Нашите съграждани бяха подкрепяни от мощна агитка от около 20 души, която беше най-голямата на състезанието.

Ето какво сподели за ПИА Иван Нетов, който беше заместник-главен съдия на първенството: „Почувствах се толкова горд, гледайки тези мъже, които на тази възраст показаха толкова воля, дисциплина и характер! Гледайки агитката, която ги подкрепяше и знамето на Панагюрище отпред „Свобода или смърт“.Това за мене е една сбъдната мечта. Отново усетих тръпката и адреналина и това е отговорът на въпроса защо се занимавам със спорт!“