Начало Общество Панагюрци със злато, сребро и бронз от Държавния личен шампионат по джудо

Панагюрци със злато, сребро и бронз от Държавния личен шампионат по джудо

СПОДЕЛИ

През уикенда в столичната зала „Универсиада“ се проведе Държавният личен шампионат по джудо за деца до 14 години и младежи и девойки до 23 годишна възраст. Панагюрската школа отново се представи достойно, особено на фона на огромната конкуренция – над 400 състезатели от 80 клуба и категории с по 60 участници, борещи се само за един комплект медали.

В категория до 60 килограма за първи път на най-високото място на стълбичката се качи Георги Динков, който завоюва златно отличие. В категория 60+ първия си голям успех записа и Алкивиадис Ставридис, който спечели вицешампионската титла. В категория до 42 кг. Спартак Кеков взе бронза. На 9 място се класира Петър Ненков, на 13-то Мартин Цеков.

При младежите, в категория до 73 килограма, след като му се наложи да свали 5 кг., за да влезе в категория, Никола Петкански в конкуренция с 57 състезатели и след 5 победи стигна до полуфинала, където загуби с равен брой точки (т.нар. golden score) и така се класира на 5-то място. Също пети, след 4 победи, стана Иван Хърков, който за първи път се състезава в категория до 81 кг. По същия начин както Петкански, той загуби полуфинала при равен брой точки.

Стоян Бодуров (кат.до 66 кг), Йоана Добрева и Марчела Коленцова се класираха на 7-мо място, а на 9-то Димитър Петкански.