Начало Общество Парад на домашните любимци в Бъта

Парад на домашните любимци в Бъта

СПОДЕЛИ

Парад на домашните любимци спретнаха Кметството и Читалището в село Бъта тази вечер. Центърът на селото оживя от деца и животинчета, които в повечето случаи се държаха по-кротко от малките си „господари“. Щастливи баби наоколо къткаха малчуганите и зорко проследиха дали за всяко има подарък, както обеща кметът Георги Александров.

А подаръци наистина имаше за всички, макар домашните любимци да бяха сякаш без край. Най-многобройна бе групата на кучетата – над 20 в най-различни породи. Тази година, защото в Бъта този празник се организира за четвърта поредна година, котетата бяха по-малко, но в невероятно красиви „модели“ и размери. Доста бяха костенурките, а сред по-непривичните за отглеждане домашни любимци имаше още хамстер, чинчила, кокошка, лястовичка и др. На финал децата получиха грамота, а животинчетата – специална храна.

Журито, което определяше класирането и бе невероятно затруднено бе с председател кмета Г. Александров с подгласниците Драган Вълчев, ветеринарен лекар, и Петко Кършев, ветеринарен техник.

Утре, петък, е последния ден от щастливата Ваканционна седмица за малчуганите в селото. От 9 сутринта най-запалените малки рибари са поканени на брега на р. Луда Яна на територията на селото, за да пробват уменията си в риболова. Спортният риболов е също за поредна година през лятото в Бъта, както и за поредна година кметството има подкрепа от „Асарел-Медет“ АД.

Вчера вечерта пък центърът на селището се огласи от песни и танци, изпълнени от малките таланти в специалната им вечер. Пред входа на Читалището бяха изпяти най-красивите песни и изтанцувани най-щастливите хора.