Начало Общество Парафираха договора за колектора и пречиствателната станция

Парафираха договора за колектора и пречиствателната станция

СПОДЕЛИ

Договорът за изграждане на довеждащия колектор и пречиствателната станция по проекта за водния цикъл на град Панагюрище бе подписан от кмета Никола Белишки и представителят на консорциума – изпълнител – обединение "Панагюрище" – Калоян Теодосиев. Според договора фирмата поема ангажимент да свърши възложените й задачи в срок от 12 месеца.
С реализирането на този и предишния договор за изграждане на водопроводната мрежа, се дава истинският старт на така чакания воден проект на територията на град Панагюрище, посочи градоначалникът след като парафира договора. Големият воден проект си има история и въпреки опитите за пророкуване на някои предишни кметове и всичките опасения за забавяне, за проваляне и загуба на проекта, смея да твърдя, че кметският екип си свърши добре работата, категоричен бе Белишки.
Проектът, който стартира с подписването на договора включва инженеринг, идейно, работно проектиране и реализация, което изисква от страна на фирмата доста сериозна работа. Според кмета фирмата има богат опит и разполага с доказали се специалисти. Той обеща още, че от страна на общината всичко необходимо ще бъде направено. Ще съдействаме относно съгласувателните процедури, взаимодействието с ВиК, с Енерго, за да може проектът да бъде реализиран качествено и в срок, заяви още Белишки. Той не пропусна да отбележи, че държи на сроковете и за всеки ден закъснение, ако има такова, фирмата ще бъде строго санкционирана.
Никакво закъснение няма да има, посочи Калоян Теодосиев. Представителят на фирмата-изпълнител даже
предрече, че проектът ще бъде предсрочно завършен. Консорциумът вече има зад гърба си три изградени работещи пречиствателни станции. В момента започваме други две плюс тази в Панагюрище. Относно опита претендираме, че сме една от най-добрите фирми на територията на България. Може да се уверите в резултата от нашата работа като посетите обекта в Пирдоп, казаха още представителите на фирмата. В Пирдоп фирмата се отличила като първата, която успяла в срок да усвои всички финанси по програма "Околна среда". Там тя реализирала същия инженерингов проект, какъвто стартира в Панагюрище.
Най-важното е качествено реализиране на проекта в срок, така че на финала да имаме една функционираща, качествена пречиствателна станция, посочи още кметът. Много са приказките в общественото пространство как Европа щяла да ни изпрати подвижни лаборатории, да замерва досега изградените пречиствателни станции и как общините след това щели да връщат пари. Аз съм убеден, че това при нас в Панагюрище няма да се случи, отсече градоначалникът.