Начало Без категория Първенството в Югозападната трета лига започва на 7 август

Първенството в Югозападната трета лига започва на 7 август

СПОДЕЛИ

Предстоят редица промени в Наредбата за провеждане на първенството при аматьорите

Първенството в Югозападната трета лига ще започне на 7 aвгуст, а жребият за новото първенство ще се изтегли на 23 юли. Това стана ясно по време на вчерашната среща в Национална футболна база „Бояна“ с представители на клубове от Югозапада.
На отборите ще се подарят по 10 мачови топки „Puma“, стана ясно още на срещата. Бяха коментирани предстоящите промени в Наредбата за провеждане на първенството. На този етам със сигурност „Септември“ и „Хебър“ ще правят втори отбори и влизат административно.
Сигурно е и участието в Трета лига на Витоша Бистрица.
Отборите ще бъдат увеличени на 20, като по наредба БФС има право да стигне до 22 отбора. Ще се играе само на официални, естествени терени. „Септември“ ще играят в Драгалевци и като втори вариант – село Герман. „Хебър 2“ ще играят на стадион „Георги Бенсковски“ и като втори вариант – в Брацигово.
Финансовите параметри за таксите не се променят.

Предстои да бъдат утвърдени още няколко промени. Според една от тях вече ще могат да се картотекират футболисти, които между 12 и 21 г. възраст са били 2 пълни сезона в български отбор.
Обсъжда се правило за задължително налагане на трима футболисти под 23-годишна възраст с пълни игрови 90 минути в среща.
Предстои да се вземе решение дали да отпадне правилото, което ограничава футболист да вземе участие в първия и втория отбор в рамките на 72 часа.
Сред обсъжданите промени е и дали да има 4 изпадащи отбора.
Според друга новост, вторите отбори ще могат да използват само футболисти в юношеска възраст. Футболисти над тази възраст ще могат да се използват само в отбора където са картотекирани, включително и във вторите отбори.