Начало Общество Педагози от ОУ „Проф.Марин Дринов“ се включиха в кръгла маса на тема...

Педагози от ОУ „Проф.Марин Дринов“ се включиха в кръгла маса на тема „Заедно можем повече“

СПОДЕЛИ

kryglaНа 18.06.2015 г. в СОУ „Йордан Йовков“ – Сливен се проведе кръгла маса на тема „Заедно можем повече“ – споделяне на добри педагогически практики по проект „Включващо обучение“.Екипи от специалисти по проекта от дванадесет училища, сред които и ОУ „Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище.

споделиха интересни моменти от своята работа, търсейки най-добрите възможности и решения за обучението и приобщаването на децата със специални образователни потребности в съвременното българско училище.

На кръглата маса присъстваха и заместник областният управител Веска Вълчева и началникът на Регионален инспекторат по образованието – Сливен – Бисерка Михалева, експерти от РИО – Сливен, Ваня Шишкова – началник отдел „Образование, култура и вероизповедания“, Йордан Берберов – главен експерт в отдел „Образование, култура и вероизповедания“ на община Сливен, Малинка Михова – регионален представител на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия, както и директорите на РЦПИОВДУСОП гр. Сливен и ПУ „Д-р Власаки Шуманов“ гр. Сливен.

Участниците във форума споделиха ефективни модели на работа с деца със специални образователни потребности и направиха равносметка за успехите, за трудностите и проблемите в общообразователните училища.